Beatriz
Rojo Bezares
Investigadora hasta 2007
Fernanda
Ruiz Larrea
CATEDRÁTICA DE UNIVERSIDAD
Publicaciones en las que colabora con Fernanda Ruiz Larrea (20)
2018
-
Production and antimicrobial activity of nisin under enological conditions
Frontiers in Microbiology, Vol. 9, Núm. SEP
2014
-
Brettanomyces susceptibility to antimicrobial agents used in winemaking: in vitro and practical approaches
European Food Research and Technology, Vol. 238, Núm. 4, pp. 641-652
2012
-
Antimicrobial activity of pediocin PA-1 against Oenococcus oeni and other wine bacteria
Food Microbiology, Vol. 31, Núm. 2, pp. 167-172
-
Frecuencia y caracterización de integrones en aislados clínicos y alimentarios de Escherichia coli: la relación entre los integrones y la multirresistencia a antibióticos
Zubía, Núm. 24, pp. 113
2010
-
Actividad antimicrobiana de la pediocina. efecto sobre el crecimiento de oenococcus oeni
Trabajos presentados con motivo del VII Foro Mundial del Vino: [recurso electrónico]. Logroño, La Rioja, España, 12, 13, y 14 de mayo de 2010
-
Produccion de nisina en condiciones enologicas y contribución a la estabilizacion microbiologica del vino
Trabajos presentados con motivo del VII Foro Mundial del Vino: [recurso electrónico]. Logroño, La Rioja, España, 12, 13, y 14 de mayo de 2010
-
Tn1546 structures and Multilocus-Sequence-Typing (MLST) of vanA-containing enterococci of animal, human and food origin.
Journal of Antimicrobial Chemotherapy, Vol. 65, Núm. 8, pp. 1570-1575
2009
-
Detection of vanA and vanB2-containing enterococci from food samples in Spain, including Enterococcus faecium strains of CC17 and the new singleton ST425
International Journal of Food Microbiology, Vol. 133, Núm. 1-2, pp. 172-178
-
Genetic diversity of the pln locus among oenological Lactobacillus plantarum strains
International Journal of Food Microbiology, Vol. 134, Núm. 3, pp. 176-183
2008
-
Characterization of a new organization of the plantaricin locus in the inducible bacteriocin-producing Lactobacillus plantarum J23 of grape must origin
Archives of Microbiology, Vol. 189, Núm. 5, pp. 491-499
-
Comparative study of the pln locus of the quorum-sensing regulated bacteriocin-producing L. plantarum J51 strain
International Journal of Food Microbiology, Vol. 128, Núm. 2, pp. 390-394
-
Efecto inhibitorio de la pediocina sobre el crecimiento de las bacterias del vino
Trabajos presentados con motivo del VI Foro Mundial del Vino: [recurso electrónico]. La Rioja, 2008
-
Phenotypic and genotypic characterization of bacteriocins in clinical enterococcal isolates of Tunisia
World Journal of Microbiology and Biotechnology, Vol. 24, Núm. 5, pp. 653-657
2007
-
Antimicrobial activity of nisin against Oenococcus oeni and other wine bacteria
International Journal of Food Microbiology, Vol. 116, Núm. 1, pp. 32-36
-
Bacteriocins for wine microbiological control and reduction of SO2 levels
Bulletin de l' OIV: Revue Internatione de Viticulture, Oenologie, Economie, Droit Viti-Vinicole, Vol. 80, Núm. 917, pp. 445-457
-
Characterization of vanA-containing Enterococcus faecium isolates carrying Tn5397-like and Tn916/Tn1545-like transposons in wild boars (Sus scrofa)
Microbial Drug Resistance, Vol. 13, Núm. 3, pp. 151-156
-
Coculture-inducible bacteriocin activity of Lactobacillus plantarum strain J23 isolated from grape must
Food Microbiology, Vol. 24, Núm. 5, pp. 482-491
2006
-
Assessment of antibiotic susceptibility within lactic acid bacteria strains isolated from wine
International Journal of Food Microbiology, Vol. 111, Núm. 3, pp. 234-240
2003
-
Detección de Brettanomyces/Dekkera en vinos y material de bodega
VII Jornadas Científicas de los Grupos de Investigación Enológica GIENOL: Logroño. 21, 22 y 23 de mayo de 2003
-
Lactobacillus plantarum del vino. Actividad bacteriocina y comportamiento enológico
Bacteriocinas de bacterias lácticas en la mejora de la calidad de los alimentos (INSTITUTO NACIONAL DE INVESTIGACIÓN Y TECNOLOGÍA AGRARIA Y ALIMENTACIÓN), pp. 131-140