Leticia
Martínez Lapuente
PROFESORA AYUDANTE DOCTORA
Silvia
Pérez Magariño
Publicaciones en las que colabora con Silvia Pérez Magariño (69)
2024
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Cuantificación de polisacáridos de pomace de variedades blancas de la D.O.Ca Rioja.
XVI Congreso Nacional de Investigación Enológica (GIENOL 2024): Libro de resúmenes
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Extracción de polisacáridos del orujo mediante ultrasonidos de alta potencia. Estudio preliminar
Congreso Nacional de Investigación Enológica (GIENOL 2024): Libro de resúmenes
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Potential use of grape and wine polysaccharide extracts as fining agents to modulate the volatile composition of Viura wines
Food Chemistry, Vol. 430
2023
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Grape-Derived Polysaccharide Extracts Rich in Rhamnogalacturonans-II as Potential Modulators of White Wine Flavor Compounds
Molecules, Vol. 28, Núm. 18
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Preliminary study of extraction of polysaccharides from pomace by high powered ultrasonic combined with enzymes
Proceedings of the II International Congress on Grapevine and Wine Sciences 2023 (2ICGWS)
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Quantification of polysaccharides of variety Pomaces of the D.O.Ca Rioja
Proceedings of the II International Congress on Grapevine and Wine Sciences 2023 (2ICGWS).
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Use of polysaccharide extracts from winemaking by-products as fining agents to modulate the volatile composition of white wines
Congreso Mundial de la Viña y del Vino (OIV 2023) (5-9 de junio 2023, España, Cádiz/Jerez): Book of Abstracts
2022
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Characterization of polysaccharide extracts recovered from different grape and winemaking products
Food Research International, Vol. 157
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Effect Of Grape Polysaccharides On The VolatileComposition Of Red Wines
In Vino Analytica Scientia 2022 (IVAS Metting)
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Revalorización de subproductos de la uva para la obtención de polisacáridos
XV Congreso Nacional de Investigación Enológica. GIENOL 2022
2021
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Effect of grape polysaccharides on the volatile composition and aromatic profile of Viura wines
Macrowine 2021 virtual
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Optimization of a method to extract polysaccharides from white grape pomace by-products
Food Chemistry, Vol. 365
2020
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Evaluation of grape ripeness, carbonic maceration and pectolytic enzymes to improve the chemical and sensory quality of red sparkling wines
Journal of the Science of Food and Agriculture, Vol. 100, Núm. 6, pp. 2618-2629
2019
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Efecto de distintas técnicas enológicas sobre el contenido de aminoácidos y de aminas biógenas en vinos espumosos tintos
La Semana vitivinícola, Núm. 3557, pp. 2061-2066
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Efecto de las distintas técnicas enológicas sobre el contenido de aminoácidos y de aminas biógenas en vinos espumosos tintos
La Semana vitivinícola, Núm. 3544, pp. 806-813
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Effects of different oenological techniques on the elaboration of adequate base wines for red sparkling wine production: phenolic composition, sensory properties and foam parameters
Journal of the Science of Food and Agriculture
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Volatile composition, foam characteristics and sensory properties of Tempranillo red sparkling wines elaborated using different techniques to obtain the base wines
European Food Research and Technology, Vol. 245, Núm. 5, pp. 1047-1059
2018
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Efecto de diferentes técnicas enológicas y madurez de la uva tempranillo en la composición volátil de vinos tintos espumosos
Eneo, pp. 54-57
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Effect of carbonic maceration and pectolytic enzymes on the polyphenolic composition and foam parameters of red base and sparkling wines
Abstracts Book: International Congress on Grapevine and Wine Sciences
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Influencia de la crianza en presencia y ausencia de lías en la composición de polisacáridos y propiedades sensoriales de vinos espumosos
La Semana vitivinícola, Núm. 3510, pp. 4-11