Leticia
Martínez Lapuente
PROFESORA CONTRATADA INTERINA
Silvia
Pérez Magariño
Publicaciones en las que colabora con Silvia Pérez Magariño (64)
2024
2023
2022
-
Characterization of polysaccharide extracts recovered from different grape and winemaking products
Food Research International, Vol. 157
-
Effect Of Grape Polysaccharides On The VolatileComposition Of Red Wines
In Vino Analytica Scientia 2022 (IVAS Metting)
-
Revalorización de subproductos de la uva para la obtención de polisacáridos
XV Congreso Nacional de Investigación Enológica. GIENOL 2022
2021
-
Effect of grape polysaccharides on the volatile composition and aromatic profile of Viura wines
Macrowine 2021 virtual
-
Optimization of a method to extract polysaccharides from white grape pomace by-products
Food Chemistry, Vol. 365
2020
-
Evaluation of grape ripeness, carbonic maceration and pectolytic enzymes to improve the chemical and sensory quality of red sparkling wines
Journal of the Science of Food and Agriculture, Vol. 100, Núm. 6, pp. 2618-2629
2019
-
Efecto de distintas técnicas enológicas sobre el contenido de aminoácidos y de aminas biógenas en vinos espumosos tintos
La Semana vitivinícola, Núm. 3557, pp. 2061-2066
-
Efecto de las distintas técnicas enológicas sobre el contenido de aminoácidos y de aminas biógenas en vinos espumosos tintos
La Semana vitivinícola, Núm. 3544, pp. 806-813
-
Effects of different oenological techniques on the elaboration of adequate base wines for red sparkling wine production: phenolic composition, sensory properties and foam parameters
Journal of the Science of Food and Agriculture
-
Volatile composition, foam characteristics and sensory properties of Tempranillo red sparkling wines elaborated using different techniques to obtain the base wines
European Food Research and Technology, Vol. 245, Núm. 5, pp. 1047-1059
2018
-
Efecto de diferentes técnicas enológicas y madurez de la uva tempranillo en la composición volátil de vinos tintos espumosos
Eneo, pp. 54-57
-
Effect of carbonic maceration and pectolytic enzymes on the polyphenolic composition and foam parameters of red base and sparkling wines
Abstracts Book: International Congress on Grapevine and Wine Sciences
-
Influencia de la crianza en presencia y ausencia de lías en la composición de polisacáridos y propiedades sensoriales de vinos espumosos
La Semana vitivinícola, Núm. 3510, pp. 4-11
-
Influencia de la crianza en presencia y ausencia de lías en la composición de polisacáridos y propiedades sensoriales de vinos espumosos
La Semana vitivinícola, Núm. 3533, pp. 2216-2222
-
Polysaccharides, oligosaccharides and nitrogenous compounds change during the ageing of Tempranillo and Verdejo sparkling wines
Journal of the Science of Food and Agriculture, Vol. 98, Núm. 1, pp. 291-303
-
Sensory properties of red sparkling wines elaborated by different oenological techniques
Abstracts Book: International Congress on Grapevine and Wine Sciences
2017
-
Amino acids and biogenic amines in sparkling wines: the role of grape variety , time and type of aging
Wine Active Compounds 2017
-
Amino acids, polysaccharides and oligosaccharides changes during the ageing of white and rose sparkling wines
In Vino Analytica Scientia 2017 Symposium. IVAS 2017 (Book of abstracts)