Myriam
Zarazaga Chamorro
PROFESORA TITULAR DE UNIVERSIDAD
Fernanda
Ruiz Larrea
CATEDRÁTICA DE UNIVERSIDAD
Publikationen, an denen er mitarbeitet Fernanda Ruiz Larrea (54)
2018
-
Production and antimicrobial activity of nisin under enological conditions
Frontiers in Microbiology, Vol. 9, Núm. SEP
2017
2015
2014
-
Brettanomyces susceptibility to antimicrobial agents used in winemaking: in vitro and practical approaches
European Food Research and Technology, Vol. 238, Núm. 4, pp. 641-652
-
Nitrogen metabolic profile of Lactococcus lactis subsp. cremoris strains under stress conditions
Industrial, medical and environmental applications of microorganisms. Current status and trends (Wageningen Academic Publishers), pp. 347-351
2013
-
Perfil metabólico de Lactococcus lactis subsp. cremoris bajo diferentes condiciones de cultivo
7ª Reunión de la Red Temática BAL
-
Respuesta fenotípica y transcriptómica de cepas de BAL a la presencia de etanol en el medio de cultivo
6ª Reunión de la Red Temática BAL
2012
-
Antimicrobial activity of pediocin PA-1 against Oenococcus oeni and other wine bacteria
Food Microbiology, Vol. 31, Núm. 2, pp. 167-172
-
Biofilm formation and resistence to ethanol of oenological lactic acid bacteria
FEBS Journal, Vol. 279, Núm. s1, pp. 332-333
-
Estudio de la resistencia al etanol y viabilidad de bacterias lácticas enológicas mediante microscopia de fluorescencia
Avances en microbiología de los alimentos
-
Frecuencia y caracterización de integrones en aislados clínicos y alimentarios de Escherichia coli: la relación entre los integrones y la multirresistencia a antibióticos
Zubía, Núm. 24, pp. 113
-
Genetic environment and location of the lnu(A) and lnu(B) genes in methicillin-resistant Staphylococcus aureus and other staphylococci of animal and human origin
Journal of Antimicrobial Chemotherapy, Vol. 67, Núm. 12, pp. 2804-2808
-
Prevalencia y caracterización molecular de "staphylococcus aureus" en muestra de alimentos. Detección de una cepa perteneciente al CC398
Avances en microbiología de los alimentos
2011
-
Estudio del efecto del etanol sobre el crecimiento de bacterias lácticas mediante el método rápido de microscopía de fluorescencia
Actualizaciones en investigación vitivinícola: XI Congreso Nacional de Investigación Enológica
2010
-
Actividad antimicrobiana de la pediocina. efecto sobre el crecimiento de oenococcus oeni
Trabajos presentados con motivo del VII Foro Mundial del Vino: [recurso electrónico]. Logroño, La Rioja, España, 12, 13, y 14 de mayo de 2010
-
Caracterización de Staphylococcus aureus resistentes a meticilina (SARM) pertenecientes al CC398 y CC97 aislados de cerdos sanos en matadero
XIV Congreso de la Sociedad Española de Enfermedades Infecciosas y Microbiología Clínica (SEIMC)
-
Detection, molecular characterization, and clonal diversity of methicillin-resistant Staphylococcus aureus CC398 and CC97 in Spanish slaughter pigs of different age groups.
Foodborne Pathogens and Disease, Vol. 7, Núm. 10, pp. 1269-1277
-
Tn1546 structures and Multilocus-Sequence-Typing (MLST) of vanA-containing enterococci of animal, human and food origin.
Journal of Antimicrobial Chemotherapy, Vol. 65, Núm. 8, pp. 1570-1575
-
Vancomycin-resistant enterococci from Portuguese wastewater treatment plant.
Journal of Basic Microbiology, Vol. 50, Núm. 6, pp. 605-609
2009
-
Detection of methicillin-resistant Staphylococcus aureus sequence type ST398 in food samples of animal origin in Spain
Journal of Antimicrobial Chemotherapy, Vol. 64, Núm. 6, pp. 1325-1326