Carmen
Olarte Martínez
PROFESORA TITULAR DE UNIVERSIDAD
Publications by the researcher in collaboration with Carmen Olarte Martínez (87)
2023
2022
-
Valoración de la Olimpiada de Biología en la enseñanza de Ciencias en Educación Secundaria y Bachillerato, como base de elaboración de propuestas de innovación
Jornadas de Innovación Docente UR-CRIE 2022: #InnovaDocenteUR : Libro de resúmenes
-
Influence of microbial population on the characteristics of carbonic maceration wines
LWT, Vol. 166
-
Antimicrobial Resistance in Escherichia coli from the Broiler Farm Environment, with Detection of SHV-12-Producing Isolates
Antibiotics, Vol. 11, Núm. 4
2021
-
Antimicrobial resistance, ESBL detection, integron characterization and molecular typing of environmental Escherichia coli isolates of a broiler farm
31st ECCMID (European Congress of Clinical Microbiology and Infectious Diseases) 2021
-
Airborne dissemination of bacteria (Enterococci, staphylococci and enterobacteriaceae) in a modern broiler farm and its environment
Animals, Vol. 11, Núm. 6
2020
-
Detection of poxtA- and optrA-carrying E. faecium isolates in air samples of a Spanish swine farm
Journal of Global Antimicrobial Resistance, Vol. 22, pp. 28-31
-
Coagulase-negative staphylococci carrying cfr and PVL genes, and MRSA/MSSA-CC398 in the swine farm environment
Veterinary Microbiology, Vol. 243
2019
-
Detection of linezolid-resistant coagulase-negative staphylococci carrying cfr gene and PVL-positive Staphylococcus simulans in environmental samples
29th ECCMID (European Congress of Clinical Microbiology & Infectious Diseases) 2019
2018
-
Identification of enterococci, staphylococci, and enterobacteriaceae from slurries and air in and around two pork farms
Journal of Food Protection, Vol. 81, Núm. 11, pp. 1776-1782
2017
-
Visitas a empresas agroalimentarias en inglés. Posibilidad de implantación como prácticas docentes
Visitas a empresas agroalimentarias en inglés. Posibilidad de implantación como prácticas docentes
-
Molecular characterization of antibiotic resistance in Escherichia coli strains from a dairy cattle farm and its surroundings
Journal of the Science of Food and Agriculture, Vol. 97, Núm. 1, pp. 362-365
-
Factores implicados en la alteración de vinos tintos por "Brettanomyces bruxellensis"
Zubía, Núm. 29, pp. 177-194
-
Comparison of Brettanomyces yeast presence in young red wines in two consecutive vintages
European Food Research and Technology, Vol. 243, Núm. 5, pp. 827-834
2016
-
La memoria del adulto mayor en estado normal y su conservación por medio de la terapia cognitivo conductual y la musicoterapia
Variables Psicológicas y Educativas para la intervención en el ámbito escolar: Volumen II (Asociación Universitaria de Educación y Psicología (ASUNIVEP)), pp. 437-444
2015
-
Caracterización del chorizo Riojano IV. Elaboración de chorizos optimizados modificando sus ingredientes
Eurocarne: La revista internacional del sector cárnico, Núm. 242, pp. 105-112
-
Caracterización del Chorizo Riojano. I. Composición físico-química y compuestos volátiles
Eurocarne: La revista internacional del sector cárnico, Núm. 239, pp. 86-92
-
Caracterización del Chorizo Riojano III. Análisis sensorial.
Eurocarne: La revista internacional del sector cárnico, Núm. 241, pp. 66-69
-
Caracterización del Chorizo Riojano II. Análisis de textura y ácidos grasos
Eurocarne: La revista internacional del sector cárnico, Núm. 240, pp. 128-133
-
Airborne dissemination of Escherichia coli in a dairy cattle farm and its environment
International Journal of Food Microbiology, Vol. 197, pp. 40-44