LASCAL
Laboratorio de Análisis Sensorial, Calidad de Alimentos y Agricultura Sostenible
Publicaciones (95) Publicaciones en las que ha participado algún/a investigador/a
2025
2024
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Attitudes towards natural wines among Spanish winemakers: Relationship with environmental awareness
Food Research International, Vol. 179
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Ciencia contra el cambio climático
Cuaderno de campo, Núm. 71, pp. 32-39
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El sector del pistacho frente a las enfermedades: resultados de una encuesta sobre protección de este cultivo
Phytoma España: La revista profesional de sanidad vegetal, Núm. 360, pp. 33-39
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Exploring UPLC‐QTOF-MS‐based targeted and untargeted approaches for understanding wine mouthfeel: A sensometabolomic approach
Food Chemistry, Vol. 437
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Hot Spots of Bitter Compounds in the Roots of Gentiana lutea L. subsp. aurantiaca: Wild and Cultivated Comparative
Agronomy, Vol. 14, Núm. 5
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Overhead spray water treatment as a mitigation strategy to alleviate vine stress and safeguard grape quality during heatwaves
OENO One, Vol. 58, Núm. 2, pp. 1-18
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Phenolic profile changes of grapevine leaves infected with Erysiphe necator
Pest Management Science, Vol. 80, Núm. 2, pp. 397-403
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Sensory-directed approach to explore cider typicity: the case of ciders from the Canary Islands (Spain)
British Food Journal, Vol. 126, Núm. 6, pp. 2363-2380
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Timing of defoliation affects anthocyanin and sugar decoupling in Grenache variety growing in warm seasons
Journal of Food Composition and Analysis, Vol. 125
2023
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Assessing ultrapremium red wine quality using PLS-SEM
LWT, Vol. 177
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Ciencia y tecnología en el mundo del vino: cómo afrontar los retos del sector vitivinícola
Encuentros multidisciplinares, Vol. 25, Núm. 75
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Comportamiento mecánico de la madera de vid afectada por Xylotrechus arvicola
Maderas: Ciencia y tecnología, Vol. 25, Núm. 1
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Effect of culture and familiarity on wine perception: a study with British and Spanish wine experts
Oeno One, Vol. 57, Núm. 2, pp. 61-69
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Identification of Sensory and Voltammetric Markers of Regional Typicality: Tempranillo Rioja Wines as a Case Study
Beverages, Vol. 9, Núm. 4
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Natural versus conventional production of Spanish white wines: an exploratory study
Journal of the Science of Food and Agriculture, Vol. 103, Núm. 7, pp. 3540-3549
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Variedades minoritarias de Aragón y Cataluña destacan por su resiliencia al oídio
ACE: Revista de enología, Núm. 193
2022
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Comportamiento agronómico de variedades de vid resistentes a enfermedades en La Rioja
IV Jornadas del Grupo de Viticultura: Acta de Horticultura : Comunicaciones Técnicas Sociedad Española de Ciencias Hortícolas : 26-28 de octubre 2022, Pamplona/Iruña
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Effect of cry toxins on Xylotrechus arvicola (Coleoptera: Cerambycidae) larvae
Insects, Vol. 13, Núm. 1
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Modeling grape taste and mouthfeel from chemical composition
Food Chemistry, Vol. 371