Publicaciones en colaboración con investigadores/as de Instituto de Ciencias de la Vid y del Vino (20)

2014

  1. Brettanomyces susceptibility to antimicrobial agents used in winemaking: in vitro and practical approaches

    European Food Research and Technology, Vol. 238, Núm. 4, pp. 641-652

2011

  1. Estudio del efecto del etanol sobre el crecimiento de bacterias lácticas mediante el método rápido de microscopía de fluorescencia

    Actualizaciones en investigación vitivinícola: XI Congreso Nacional de Investigación Enológica

2010

  1. Applications of protective cultures and bacteriocins in wine making

    Protective cultures,antimicrobial metabolites and bacteriophages for food and beverage biopreservation, pp. 433-448

  2. Effect of yeast mannoproteins and grape polysaccharides on the growth of wine lactic acid and acetic acid bacteria

    Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 58, Núm. 13, pp. 7731-7739

  3. Rapid molecular methods for enumeration and taxonomical identification of acetic acid bacteria responsible for submerged vinegar production.

    European Food Research and Technology, Vol. 231, Núm. 5, pp. 813-819