Fernanda
Ruiz Larrea
CATEDRÁTICA DE UNIVERSIDAD
Instituto de Ciencias de la Vid y del Vino
Logroño, EspañaPublicacións en colaboración con investigadores/as de Instituto de Ciencias de la Vid y del Vino (20)
2023
-
Antimicrobial activity of oenological polyphenols against Gram positive and Gram negative intestinal multidrug-resistant bacteria
II International Congress on Grapevine and Wine Sciences 2023
-
Characterization and antibacterial activity of a polyphenolic extract obtained by green supercritical CO₂ extraction from red grape pomace
Oeno Macrowine 2023: Book of Abstracts
-
Study of the antimicrobial activity of winemaking by-products against antibiotic resistant commensal bacteria of animal intestinal origin
Infowine: Internet Journal of Viticulture and Enology
2021
2017
-
Inhibición por la nisina del crecimiento de las bacterias lácticas y la formación de biofilms en el contexto enológico
IX Reunión de la Red BAL
-
Resistencia al etanol de bacterias lácticas enológicas; formación de biofilm y acción antimicrobiana de la nisina
XII Congreso de los Grupos de Investigación Enológica (GIENOL 2013)
-
Transcriptome analysis shows activation of the arginine deiminase pathway in Lactococcus lactis as a response to ethanol stress
International Journal of Food Microbiology, Vol. 257, pp. 41-48
2015
-
Efecto de bacterias lácticas fermentadoras de mijo sobre la biodisponibilidad del hierro y del ácido gálico
Avances en microbiología
-
Potential spoilage yeasts in winery environments: Characterization and proteomic analysis of Trigonopsis cantarellii
International Journal of Food Microbiology, Vol. 210, pp. 113-120
2014
-
Brettanomyces susceptibility to antimicrobial agents used in winemaking: in vitro and practical approaches
European Food Research and Technology, Vol. 238, Núm. 4, pp. 641-652
2013
-
Comparison of Specific Real-Time PCR and Conventional Culture for Detection and Enumeration of Brettanomyces in Red Wines
American Journal of Enology and Viticulture, Vol. 64, Núm. 1, pp. 139-145
-
Perfil metabólico de Lactococcus lactis subsp. cremoris bajo diferentes condiciones de cultivo
7ª Reunión de la Red Temática BAL
2012
-
Antimicrobial activity of pediocin PA-1 against Oenococcus oeni and other wine bacteria
Food Microbiology, Vol. 31, Núm. 2, pp. 167-172
-
Estudio de la producción de la bacteriocina nisina por "Lactococcus lactis" NZ9700 en condiciones enológicas
Avances en microbiología de los alimentos
-
Estudio de la resistencia al etanol y viabilidad de bacterias lácticas enológicas mediante microscopia de fluorescencia
Avances en microbiología de los alimentos
-
Identificación molecular y caracterización de la levadura vínica "Trigonopsis (=Candida) cantarellii
Avances en microbiología de los alimentos
2011
-
Estudio del efecto del etanol sobre el crecimiento de bacterias lácticas mediante el método rápido de microscopía de fluorescencia
Actualizaciones en investigación vitivinícola: XI Congreso Nacional de Investigación Enológica
2010
-
Applications of protective cultures and bacteriocins in wine making
Protective cultures,antimicrobial metabolites and bacteriophages for food and beverage biopreservation, pp. 433-448
-
Effect of yeast mannoproteins and grape polysaccharides on the growth of wine lactic acid and acetic acid bacteria
Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 58, Núm. 13, pp. 7731-7739
-
Rapid molecular methods for enumeration and taxonomical identification of acetic acid bacteria responsible for submerged vinegar production.
European Food Research and Technology, Vol. 231, Núm. 5, pp. 813-819