Gestión y Control de las Vinificaciones
GESVIN
Servicio de Investigación y Desarrollo Tecnológico Agroalimentario de La Rioja
Logroño, EspañaPublicaciones en colaboración con investigadores/as de Servicio de Investigación y Desarrollo Tecnológico Agroalimentario de La Rioja (25)
2013
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Composición fenólica no antociana en vinos de tempranillo de la DOC Rioja: Efecto de la añada, el empleo de microoxigenación y la crianza en barrica
Zubía, Núm. 25, pp. 31-45
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Dynamics of lactic acid bacteria populations in Rioja wines by PCR-DGGE, comparison with culture-dependent methods
Applied Microbiology and Biotechnology, Vol. 97, Núm. 15, pp. 6931-6941
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Elaboración de vinos tintos más saludables
Zubía, Núm. 25, pp. 47-60
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Variedades minoritarias tintas en la DOC Rioja: evaluación experimental (2005-2011)
Cuaderno de campo, Núm. 51, pp. 34-39
2012
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Elaboración de vinos tintos con plata coloidal como alternativa al uso del anhídrido sulfuroso
Cuaderno de campo, Núm. 50, pp. 35-39
2009
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Experiencias con roble español Q. pyrenaica (rebollo) en la crianza de vinos de Tempranillo
Cuaderno de campo, Núm. 43, pp. 35-39
2008
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Permanence of yeast inocula in the winery ecosystem and presence in spontaneous fermentations.
European Food Research and Technology, Vol. 227, Núm. 5, pp. 1563-1567
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The occurrence of fungi, yeast and bacteria in the air of a Spanish winery during vintage
International Journal of Food Microbiology, Vol. 125, Núm. 2, pp. 141-145
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Valoración vitivinícola de las variedades minoritarias blancas de Rioja: tempranillo Blanco y Maturana Blanca tienen gran calidad organoléptica y pueden aportar diferenciación a los blancos de la DOC
Cuaderno de campo, Núm. 40, pp. 29-33
2007
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Levadura Zymaflore RjA
Cuaderno de campo, Núm. 38, pp. 37-39
2006
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Effect of the addition of inert cellulose substrates to grape must on Saccharomyces cerevisiae diversity and the evolution of alcoholic fermentation.
Letters in Applied Microbiology., Vol. 42, Núm. 5, pp. 465-470
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Ensayos de inoculación de bacterias lácticas
Cuaderno de campo, Núm. 34, pp. 30-34
2004
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Evolución de los vinos de Tempranillo durante la crianza en barrica: incidencia del origen del roble
Zubía, Núm. 16, pp. 103-119
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Influencia del pH de la uva en la calidad del vino y en la formación de aminas biógenas
Zubía, Núm. 16, pp. 69-81
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La adición de materia nitrogenada al mosto de uva
Zubía, Núm. 16, pp. 83-92
2000
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Characterization of oenological strains of Saccharomyces cerevisiae using cellular fatty acid and mtDNA restriction polymorphism analysis.
Sciences des Aliments, Vol. 20, Núm. 3, pp. 321-330
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Yeast hulls: effect on spontaneous fermentation in different vinification conditions
OENO ONE: Journal international des sciences de la vigne et du vin = International journal of vine and wine sciences, Vol. 34, Núm. 3, pp. 131-135
1999
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Ecology of spontaneous fermentation in one winery during five consecutive years
Letters in Applied Microbiology., Vol. 29, Núm. 6, pp. 411-415
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The infiuence of enological practices on the selection ofwild yeast strains in spontaneous fermentation
American Journal of Enology and Viticulture, Vol. 50, Núm. 2, pp. 219-224
1998
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Soluble proteins and free amino nitrogen content in must and wine of cv. Viura in La Rioja
Vitis, Vol. 37, Núm. 3, pp. 139-142