M.
Bueno Herrera
Publications by the researcher in collaboration with M. Bueno Herrera (22)
2023
2021
2020
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Evaluation of grape ripeness, carbonic maceration and pectolytic enzymes to improve the chemical and sensory quality of red sparkling wines
Journal of the Science of Food and Agriculture, Vol. 100, Núm. 6, pp. 2618-2629
2019
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Efecto de distintas técnicas enológicas sobre el contenido de aminoácidos y de aminas biógenas en vinos espumosos tintos
La Semana vitivinícola, Núm. 3557, pp. 2061-2066
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Efecto de las distintas técnicas enológicas sobre el contenido de aminoácidos y de aminas biógenas en vinos espumosos tintos
La Semana vitivinícola, Núm. 3544, pp. 806-813
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Effects of different oenological techniques on the elaboration of adequate base wines for red sparkling wine production: phenolic composition, sensory properties and foam parameters
Journal of the Science of Food and Agriculture
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Volatile composition, foam characteristics and sensory properties of Tempranillo red sparkling wines elaborated using different techniques to obtain the base wines
European Food Research and Technology, Vol. 245, Núm. 5, pp. 1047-1059
2018
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Efecto de diferentes técnicas enológicas y madurez de la uva tempranillo en la composición volátil de vinos tintos espumosos
Eneo, pp. 54-57
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Effect of carbonic maceration and pectolytic enzymes on the polyphenolic composition and foam parameters of red base and sparkling wines
Abstracts Book: International Congress on Grapevine and Wine Sciences
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Influencia de la crianza en presencia y ausencia de lías en la composición de polisacáridos y propiedades sensoriales de vinos espumosos
La Semana vitivinícola, Núm. 3533, pp. 2216-2222
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Influencia de la crianza en presencia y ausencia de lías en la composición de polisacáridos y propiedades sensoriales de vinos espumosos
La Semana vitivinícola, Núm. 3510, pp. 4-11
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Sensory properties of red sparkling wines elaborated by different oenological techniques
Abstracts Book: International Congress on Grapevine and Wine Sciences
2017
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Analysis of polyphenolic composition in red sparkling wines elaborated following different treatments and in two maturity degree
Wine Active Compounds 2017
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Effect of different winemaking techniques on the amino acids compounds in red sparkling wines
In Vino Analytica Scientia 2017 Symposium. IVAS 2017 (Book of abstracts)
2016
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Composición volátil de vinos espumosos naturales elaborados con variedades de uva autóctonas españolas y su evolución durante la crianza sobre lías
Enoviticultura, Núm. 38, pp. 4-15
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Evaluación de las características espumantes sensoriales e instrumentales de vinos espumosos naturales elaborados con variedades de uva autóctonas españolas
Enoviticultura, Núm. 40, pp. 16-27
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Study of the content of amino acids and biogenic amines in sparkling red wines
Macrowine 2016 Abstracts
2015
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Efecto del grado de madurez de la uva y técnicas enológicas en la composición volátil de vinos tintos espumosos
Enología 2015: innovación vitivinícola. Gienol 2015. Grupos de investigación enológica
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Grape variety, aging on lees and aging in bottle after disgorging. Influence on volatile composition and foamability of sparkling wines
LWT - Food Science and Technology, Vol. 61, Núm. 1, pp. 47-55
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Relación entre la composición polifenólica de los vinos espumosos y la formación de la espuma
Congreso Latinoamericano Ingeniería y Ciencias Aplicadas. 15, 16 y 17 de abril de 2015. Rafael - Mendoza - Argentina