Lucía
González Arenzana
PROFESORA AYUDANTE DOCTORA
Publicacions en què col·labora amb Lucía González Arenzana (35)
2023
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Phenolic and colour characteristics of must and wine obtained from red grapes treated by pulsed electric fields. Efficacy of PEF to reduce maceration time in elaboration of red wines
European Food Research and Technology, Vol. 249, Núm. 2, pp. 273-282
2018
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Microbial inactivation and MLF performances of Tempranillo Rioja wines treated with PEF after alcoholic fermentation
International Journal of Food Microbiology, Vol. 269, pp. 19-26
2017
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Comparison of Brettanomyces yeast presence in young red wines in two consecutive vintages
European Food Research and Technology, Vol. 243, Núm. 5, pp. 827-834
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Impact of pulsed electric field treatment on must and wine quality
Handbook of Electroporation (Springer), pp. 2391-2406
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Phenylalanine and urea foliar application: Effect on grape and must microbiota
International Journal of Food Microbiology, Vol. 245, pp. 88-97
2016
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Aplicación de PEAV para la inactivación de la microbiota de los vinos
La Semana vitivinícola, Núm. 3485, pp. 2285-2288
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Aplicación de PEAV para la inactivación de la microbiota de los vinos
La Semana vitivinícola, Núm. 3473, pp. 950-953
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Efectos de la aplicación foliar de metil jasmonato en la viña
La Semana vitivinícola, Núm. 3485, pp. 2197-2200
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Efectos de la aplicación foliar de metil jasmonato en la viña
La Semana vitivinícola, Núm. 3477, pp. 1414-1418
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Use of pulsed electric fields to improve the winemaking process
Pulsed Electric Fields (PEF): Technology, Role in Food Science and Emerging Applications, pp. 53-91
2015
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Aplicación de PEAV en el proceso de elaboración de vinos tintos
La Semana vitivinícola, Núm. 3461, pp. 2357-2361
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Factores implicados en la alteración de los vinos tintos por levaduras "Brettanomyces"
Enología 2.015: innovación vitivinícola
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Foliar application of proline, phenylalanine, and urea to Tempranillo vines: Effect on grape volatile composition and comparison with the use of commercial nitrogen fertilizers
LWT - Food Science and Technology, Vol. 60, Núm. 2, pp. 684-689
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Inactivation of "Brettanomyces bruxellensis" by high hydrostatic pressure technology
Avances en microbiología
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Inactivation of wine-associated microbiota by continuous pulsed electric field treatments
Innovative Food Science and Emerging Technologies, Vol. 29, pp. 187-192
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La aplicación foliar de metil jasmonato mejora la composición fenólica de la uva y del vino
Enología 2.015: innovación vitivinícola
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Phenylalanine and urea foliar applications to grapevine: Effect on wine phenolic content
Food Chemistry, Vol. 180, pp. 55-63
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Pulsed electric field treatment to improve the phenolic compound extraction from Graciano, Tempranillo and Grenache grape varieties during two vintages
Innovative Food Science and Emerging Technologies, Vol. 28, pp. 31-39
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Pulsos Eléctricos de Alto Voltaje (PEAV): Aplicación de PEAV en el proceso de elaboración de vinos tintos
La Semana vitivinícola, Núm. 3458, pp. 1974-1979
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Role of phenylalanine in viticulture and enology
Phenylalanine: Dietary Sources, Functions and Health Effects, pp. 49-69