Chemistry
Department
Marta María Inés
Dizy Soto
INVESTIGADORA EN FORMACIÓN
Publications by the researcher in collaboration with Marta María Inés Dizy Soto (38)
2019
-
Desarrollo e implementación de herramientas de seguimiento para provocar un aprendizaje constructivo
Desarrollo e implementación de herramientas de seguimiento para provocar un aprendizaje constructivo
2018
-
Red wines quality judgements prediction by experts and wine consumers using a trained pane
Abstracts Book: International Congress on Grapevine and Wine Sciences
-
Sensory characterization of ultrapremium Spanish wines and its relation with the structure
Abstracts Book: International Congress on Grapevine and Wine Sciences
2017
-
Understanding the relationship between wine phenolic compounds and sensory properties: Bitterness and astringency
Phenolic Compounds: Types, Effects and Research, pp. 29-56
2016
-
Base química y sensorial de la astringencia y del sabor amargo
ACE: Revista de enología, Núm. 153
2015
-
Atributos sensoriales con capacidad predictiva en el amargor de vinos tintos
Enología 2.015: innovación vitivinícola
-
El sabor amargo de los vinos y las interacciones sensoriales
La Semana vitivinícola, Núm. 3461, pp. 2327-2332
-
El sabor amargo de los vinos y las interacciones sensoriales
La Semana vitivinícola, Núm. 3453, pp. 1462-1467
2014
-
Contribution of low molecular weight phenols to bitter taste and mouthfeel properties in red wines
Food Chemistry, Vol. 154, pp. 187-198
-
Ultra performance liquid chromatography coupled to Ultraviolet-Vis and mass spectrometry detector for screening of organic acids and polyphenols in red wine
High-Performance Liquid Chromatography (HPLC). Principle, practices and procedures (Nova Science Publish, Inc), pp. 267-298
2013
-
Effect of cluster thinning and prohexadione calcium applications on phenolic composition and sensory properties of red wines
Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 61, Núm. 5, pp. 1124-1137
-
Pressurization and cold storage of strawberry purée: Colour, anthocyanins, ascorbic acid and pectin methylesterase
LWT - Food Science and Technology, Vol. 52, Núm. 2, pp. 123-130
-
Propiedades gustativas de los vinos tintos y su relación con la composición química no-volátil
Zubía, Núm. 25, pp. 61-83
-
Taste and mouthfeel properties of red wines proanthocyanidins and their relation to the chemical composition
Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 61, Núm. 37, pp. 8861-8870
-
Wines reconstitution strategy: a thorough study of the effect of low molecular weight phenols in the in-mouth sensory perception of high molecular weight phenols and vice versa
Eurofoodchem XVIII
2012
-
Composición, sabor y calidad del vino
Vino y alimentación: estudios humanísticos y científicos (Universidad de La Rioja), pp. 431-440
-
Diferencias en la composición química no volátil y percepción en boca del vino fermentado con co-inoculación de levaduras
Avances en microbiología de los alimentos
-
Prohexadione-calcium as a regulator of vine growth. Effect on the physical-chemical characteristics of wine grapes.
Grapes: Cultivation, Varieties and Nutritional Uses, pp. 133-153
2010
-
Aplicación de fungicidas en plantas de vid de vivero y su influencia en el vigor de las plantas
Trabajos presentados con motivo del VII Foro Mundial del Vino: [recurso electrónico]. Logroño, La Rioja, España, 12, 13, y 14 de mayo de 2010
-
Characterization of taste-active fractions in red wine combining HPLC-fractionation, sensory analysis and Ultra Performance Liquid Chromatography coupled with mass spectrometry detection
Analytica Chimica Acta, Vol. 673, Núm. 2, pp. 151-159