Agricultura y Alimentación
Departamento
Universidad de Córdoba
Córdoba, EspañaPublicaciones en colaboración con investigadores/as de Universidad de Córdoba (19)
2024
2023
-
Effects of regulated, precision and continuous deficit irrigation on the growth and productivity of a young super high-density olive orchard
Agricultural Water Management, Vol. 286
-
The influence of moisture on the sieving performance of lignocellulosic biomass
Biofuels, Bioproducts and Biorefining, Vol. 17, Núm. 6, pp. 1708-1723
-
Tractor Stability for Agricultural Engineering Students: Learning Through a Project-Based Task
International Journal of Engineering Pedagogy, Vol. 13, Núm. 3, pp. 11-18
2020
-
Maquinaria para el manejo de restos de poda en cultivos frutales
Vida rural, Núm. 475, pp. 58-66
-
Mechanical canopy and trunk shaking for the harvesting mechanization of table olive orchards
Revista de la Facultad de Ciencias Agrarias, Vol. 52, Núm. 2, pp. 124-139
-
Recommendations of the Spanish Antibiogram Committee (COESANT) for selecting antimicrobial agents and concentrations for in vitro susceptibility studies using automated systems
Enfermedades Infecciosas y Microbiologia Clinica, Vol. 38, Núm. 4, pp. 182-187
2019
-
Proceso de acompañamiento a la innovación para el hilerado, triturado y gestión de los restos de poda en olivar
X Congreso Ibérico de Agroingeniería: Libro de actas
2018
-
Manipulación y censura en la traducción literaria: El ejemplo de grandes esperanzas de PIP (1946)
CUICIID 2018: congreso Universitario Internacional sobre la comunicación en la profesión y en la Universidad de hoy. Contenidos, investigación, innovación y docencia
2015
-
Sensores NIRS portátiles para el control de calidad individualizado de jamones de cerdo ibérico antes y después de la salazón
XVI Jornadas sobre Producción Animal: 19 y 20 de mayo de 2015, Zaragoza
2013
-
Seguimiento del proceso de salado en jamón ibérico mediante espectroscopía de reflectancia en el infrarrojo cercano
XV Jornadas sobre Producción Animal: 14 y 15 de mayo de 2013, Zaragoza
2012
-
Grading and color evolution of apples using RGB and hyperspectral imaging vision cameras
Journal of Food Engineering, Vol. 113, Núm. 2, pp. 281-288
-
Non-destructive characterization and quality control of intact strawberries based on NIR spectral data
Journal of Food Engineering, Vol. 110, Núm. 1, pp. 102-108
-
On-Vine Monitoring of Grape Ripening Using Near-Infrared Spectroscopy
Food Analytical Methods, Vol. 5, Núm. 6, pp. 1377-1385
2011
-
Feasibility of using a miniature NIR spectrometer to measure volumic mass during alcoholic fermentation
International Journal of Food Sciences and Nutrition, Vol. 62, Núm. 4, pp. 353-359
-
Feasibility of using a miniature fiber optic UV-VIS-NIR spectrometer to assess total polyphenol index, color intensity and volumic mass in red wine fermentations
Journal of Food Process Engineering, Vol. 34, Núm. 4, pp. 1028-1045
2009
-
Assessment of quality parameters in grapes during ripening using a miniature fiber-optic near-infrared spectrometer
International Journal of Food Sciences and Nutrition, Vol. 60, Núm. SUPPL. 7, pp. 265-277
-
Shortwave-near infrared spectroscopy for determination of reducing sugar content during grape ripening, winemaking, and aging of white and red wines
Food Research International, Vol. 42, Núm. 2, pp. 285-291
2008
-
A feasibility study on the use of a miniature fiber optic NIR spectrometer for the prediction of volumic mass and reducing sugars in white wine fermentations
Journal of Food Engineering, Vol. 89, Núm. 3, pp. 325-329