Seguimiento del proceso de salado en jamón ibérico mediante espectroscopía de reflectancia en el infrarrojo cercano
- J. Fernández Novales 1
- C. Garrido Novell 1
- E. de Pedro Sanz 1
- J.E. Guerrero 1
- A. Garrido Varo 1
- D. Pérez Marín 1
-
1
Universidad de Córdoba
info
- Jorge Hugo Calvo Lacosta
- Isabel Casasús Pueyo
- Margalida Joy Torrens
- Javier Álvarez Rodríguez
- Luis Varona Aguado
- Begoña Panea Doblao
- Carlos Calvete Margolles
- Joaquim Balcells Teres
Editorial: Asociación Interprofesional para el Desarrollo Agrario
ISBN: 978-84-695-7684-7, 978-84-695-7684-7
Año de publicación: 2013
Volumen: 2
Páginas: 637-639
Congreso: Jornadas sobre producción animal (15. 2013. Zaragoza)
Tipo: Aportación congreso
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The aim of the present study was to evaluate a portable MEMS-NIRS instrument to predict salt content in Iberian pig hams during the salting process. The results obtained suggest, that the predictive ability (SEP =0,98; R2 = 0,86) of the best equation obtained for the prediction of the salt content is enough, to ensure continuous monitoring of each individual ham during the salting process.