Publicaciones en las que colabora con María Pilar Santamaría Aquilué (43)
2023
-
Carbonic maceration vinification: A tool for wine alcohol reduction
Food Chemistry, Vol. 426
-
Characterization of the color parameters and monomeric phenolic composition of ‘Tempranillo’ and ‘Graciano’ wines made by carbonic maceration
Food Chemistry, Vol. 406
-
Desarrollo de un servicio de viticultura de precisión para la monitorización del viñedo
Vida rural, Núm. 535, pp. 50-53
2022
-
Evaluación de la aplicación de etefón sobre la maduración y la calidad de la uva de "Tempranillo Blanco"
IV Jornadas del Grupo de Viticultura: Acta de Horticultura : Comunicaciones Técnicas Sociedad Española de Ciencias Hortícolas : 26-28 de octubre 2022, Pamplona/Iruña
2021
-
Aplicación de etefón como estrategia para ajustar la madurez tecnológica y fenólica de la uva
La Semana vitivinícola, Núm. 3603, pp. 1852-1857
-
Aplicación de etefón como estrategia para ajustar la madurez tecnológica y fenólica de la uva
La Semana vitivinícola, Núm. 3605, pp. 2036-2040
-
Ethephon foliar application: Impact on the phenolic and technological Tempranillo grapes maturity
Journal of Food Science, Vol. 86, Núm. 3, pp. 803-812
2020
2019
-
Effect of the sequential inoculation of non-saccharomyces/Saccharomyceson the anthocyans and stilbenes composition of tempranillo wines
Frontiers in Microbiology, Vol. 10, Núm. APR
-
Foliar application of nitrogenous compounds and elicitors to Tempranillo grapevines: Microbiological implications
Spanish journal of agricultural research, Vol. 17, Núm. 2
-
Pulsed Electric Field treatment after malolactic fermentation of Tempranillo Rioja wines: Influence on microbial, physicochemical and sensorial quality
Innovative Food Science and Emerging Technologies
2018
-
Efecto de la aplicación de un antibotrítico biológico sobre la microbiota y la calidad de la uva y del vino
La Semana vitivinícola, Núm. 3531, pp. 1989-1992
-
Efecto de la aplicación de un antibotrítico biológico sobre la microbiota y la calidad de la uva y del vino
La Semana vitivinícola, Núm. 3533, pp. 2185-2188
-
Effects of a combination of elicitation and precursor feeding on grape amino acid composition through foliar applications to Garnacha vineyard
Food Chemistry, Vol. 244, pp. 159-163
-
Evaluating a preventive biological control agent applied on grapevines against Botrytis cinerea and its influence on winemaking
Journal of the Science of Food and Agriculture, Vol. 98, Núm. 12, pp. 4517-4526
-
Methyl jasmonate treatment to increase grape and wine phenolic content in Tempranillo and Graciano varieties during two growing seasons
Scientia Horticulturae, Vol. 240, pp. 378-386
-
Microbial inactivation and MLF performances of Tempranillo Rioja wines treated with PEF after alcoholic fermentation
International Journal of Food Microbiology, Vol. 269, pp. 19-26
-
Uso de levaduras no-Saccharomyces en vinificación: necesidad de selección
La Semana vitivinícola, Núm. 3515, pp. 389-393
-
Uso de levaduras no-Saccharomyces en vinificación: necesidad de selección
La Semana vitivinícola, Núm. 3533, pp. 2227-2230
-
Wine aroma evolution throughout alcoholic fermentation sequentially inoculated with non-Saccharomyces/Saccharomyces yeasts
Food Research International, Vol. 112, pp. 17-24