Rosa María
López Martín
Servicio de Investigación y Desarrollo Tecnológico Agroalimentario de La Rioja
Logroño, EspañaPublicaciones en colaboración con investigadores/as de Servicio de Investigación y Desarrollo Tecnológico Agroalimentario de La Rioja (18)
2013
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Dynamics of lactic acid bacteria populations in Rioja wines by PCR-DGGE, comparison with culture-dependent methods
Applied Microbiology and Biotechnology, Vol. 97, Núm. 15, pp. 6931-6941
2012
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Elaboración de vinos tintos con plata coloidal como alternativa al uso del anhídrido sulfuroso
Cuaderno de campo, Núm. 50, pp. 35-39
2008
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Permanence of yeast inocula in the winery ecosystem and presence in spontaneous fermentations.
European Food Research and Technology, Vol. 227, Núm. 5, pp. 1563-1567
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The occurrence of fungi, yeast and bacteria in the air of a Spanish winery during vintage
International Journal of Food Microbiology, Vol. 125, Núm. 2, pp. 141-145
2007
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Levadura Zymaflore RjA
Cuaderno de campo, Núm. 38, pp. 37-39
2006
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Effect of the addition of inert cellulose substrates to grape must on Saccharomyces cerevisiae diversity and the evolution of alcoholic fermentation.
Letters in Applied Microbiology., Vol. 42, Núm. 5, pp. 465-470
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Ensayos de inoculación de bacterias lácticas
Cuaderno de campo, Núm. 34, pp. 30-34
2004
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Influencia del pH de la uva en la calidad del vino y en la formación de aminas biógenas
Zubía, Núm. 16, pp. 69-81
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La adición de materia nitrogenada al mosto de uva
Zubía, Núm. 16, pp. 83-92
2000
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Characterization of oenological strains of Saccharomyces cerevisiae using cellular fatty acid and mtDNA restriction polymorphism analysis.
Sciences des Aliments, Vol. 20, Núm. 3, pp. 321-330
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Yeast hulls: effect on spontaneous fermentation in different vinification conditions
OENO ONE: Journal international des sciences de la vigne et du vin = International journal of vine and wine sciences, Vol. 34, Núm. 3, pp. 131-135
1999
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Ecology of spontaneous fermentation in one winery during five consecutive years
Letters in Applied Microbiology., Vol. 29, Núm. 6, pp. 411-415
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The infiuence of enological practices on the selection ofwild yeast strains in spontaneous fermentation
American Journal of Enology and Viticulture, Vol. 50, Núm. 2, pp. 219-224
1998
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Soluble proteins and free amino nitrogen content in must and wine of cv. Viura in La Rioja
Vitis, Vol. 37, Núm. 3, pp. 139-142
1997
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Ecology of inoculated and spontaneous fermentations in Rioja (Spain) musts, examined by mitochondrial DNA restriction analysis
International Journal of Food Microbiology, Vol. 36, Núm. 2, pp. 241-245
1996
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Changes in amino acids during the alcoholic fermentation of grape juice at different temperatures.
Sciences des Aliments, Vol. 16, Núm. 5, pp. 529-535
1995
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Influencia de la temperatura en la fermentación alcohólica
Zubía, Núm. 7, pp. 137-149
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Selección de levaduras vínicas en la Denominación de Origen Calificada Rioja
Zubía, Núm. 7, pp. 103-111