Publicaciones en colaboración con investigadores/as de Instituto de Ciencias de la Vid y del Vino (24)

2018

  1. Efecto de diferentes prácticas enológicas en la composición volátil de vinos tintos espumosos elaborados a partir de la variedad tempranillo

    Nuevas aportaciones a la investigación vitivinícola actual. Libro de comunicaciones del XIV Congreso Nacional de Investigación Enológica

2017

  1. Amino acids and biogenic amines in sparkling wines: the role of grape variety , time and type of aging

    Wine Active Compounds 2017

  2. Analysis of polyphenolic composition in red sparkling wines elaborated following different treatments and in two maturity degree

    Wine Active Compounds 2017

  3. Effect of different winemaking techniques on the amino acids compounds in red sparkling wines

    In Vino Analytica Scientia 2017 Symposium. IVAS 2017 (Book of abstracts)

  4. Effect of fining and filtration on the polysaccharide and proanthocyanidin composition of red wines

    4th WAC International Conference 2017 (Book of abstracts)

  5. Foam characteristics and volatile composition of red sparkling wines from Tempranillo grape variety

    In Vino Analytica Scientia 2017 Symposium. IVAS 2017 (Book of abstracts)

  6. Inhibición por la nisina del crecimiento de las bacterias lácticas y la formación de biofilms en el contexto enológico

    IX Reunión de la Red BAL

  7. Resistencia al etanol de bacterias lácticas enológicas; formación de biofilm y acción antimicrobiana de la nisina

    XII Congreso de los Grupos de Investigación Enológica (GIENOL 2013)

  8. Study of wine varietals from the Balearic Islands (Spain): analysis of wine colour, monomeric anthocyanins, proanthocyanidins and sensory analysis

    In Vino Analytica Scientia 2017 Symposium. IVAS 2017 (Book of abstracts)

  9. Transcriptome analysis shows activation of the arginine deiminase pathway in Lactococcus lactis as a response to ethanol stress

    International Journal of Food Microbiology, Vol. 257, pp. 41-48

2015

  1. Changes of volatile compounds during the ageing on lees of red sparkling wines elaborated by the champenoise method

    9th In Vino Analytica Scientia Symposium (IVAS 2015). Analytical Chemistry for Wine, Brandy and Spirits. Mezzocorona (In) Italy 14-17 July 2015

  2. Efecto del grado de madurez de la uva y técnicas enológicas en la composición volátil de vinos tintos espumosos

    Enología 2.015: innovación vitivinícola