Biotecnología Enológica y Microbiana
UR-BIOTEC
Instituto de Ciencias de la Vid y del Vino
Logroño, EspañaPublicaciones en colaboración con investigadores/as de Instituto de Ciencias de la Vid y del Vino (28)
2024
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Influence of Quercus alba oak geographical origin on the colour characteristics and phenolic composition of Tempranillo wines
European Food Research and Technology, Vol. 250, Núm. 6, pp. 1587-1609
2023
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Antimicrobial activity of oenological polyphenols against Gram positive and Gram negative intestinal multidrug-resistant bacteria
II International Congress on Grapevine and Wine Sciences 2023
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Characterization and antibacterial activity of a polyphenolic extract obtained by green supercritical CO₂ extraction from red grape pomace
Oeno Macrowine 2023: Book of Abstracts
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Study of the antimicrobial activity of winemaking by-products against antibiotic resistant commensal bacteria of animal intestinal origin
Infowine: Internet Journal of Viticulture and Enology
2021
2018
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Effect of kaolin silver complex on the control of populations of Brettanomyces and acetic acid bacteria in wine
Journal of Food Science and Technology, Vol. 55, Núm. 5, pp. 1823-1831
2017
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Inhibición por la nisina del crecimiento de las bacterias lácticas y la formación de biofilms en el contexto enológico
IX Reunión de la Red BAL
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Resistencia al etanol de bacterias lácticas enológicas; formación de biofilm y acción antimicrobiana de la nisina
XII Congreso de los Grupos de Investigación Enológica (GIENOL 2013)
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Transcriptome analysis shows activation of the arginine deiminase pathway in Lactococcus lactis as a response to ethanol stress
International Journal of Food Microbiology, Vol. 257, pp. 41-48
2015
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Efecto de bacterias lácticas fermentadoras de mijo sobre la biodisponibilidad del hierro y del ácido gálico
Avances en microbiología
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Potential spoilage yeasts in winery environments: Characterization and proteomic analysis of Trigonopsis cantarellii
International Journal of Food Microbiology, Vol. 210, pp. 113-120
2014
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Brettanomyces susceptibility to antimicrobial agents used in winemaking: in vitro and practical approaches
European Food Research and Technology, Vol. 238, Núm. 4, pp. 641-652
2013
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Comparison of Specific Real-Time PCR and Conventional Culture for Detection and Enumeration of Brettanomyces in Red Wines
American Journal of Enology and Viticulture, Vol. 64, Núm. 1, pp. 139-145
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Perfil metabólico de Lactococcus lactis subsp. cremoris bajo diferentes condiciones de cultivo
7ª Reunión de la Red Temática BAL
2012
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Antimicrobial activity of pediocin PA-1 against Oenococcus oeni and other wine bacteria
Food Microbiology, Vol. 31, Núm. 2, pp. 167-172
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Ecology of indigenous lactic acid bacteria along different winemaking processes of Tempranillo red wine from la Rioja (Spain)
The Scientific World Journal, Vol. 2012, pp. 1-7
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Elaboration of Tempranillo wines at two different pHs. Influence on biogenic amine contents
Food Control, Vol. 25, Núm. 2, pp. 583-590
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Estudio de la producción de la bacteriocina nisina por "Lactococcus lactis" NZ9700 en condiciones enológicas
Avances en microbiología de los alimentos
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Estudio de la resistencia al etanol y viabilidad de bacterias lácticas enológicas mediante microscopia de fluorescencia
Avances en microbiología de los alimentos