Pedro José
Balda Manzanos
PROFESOR ASOCIADO
Fernando
Martínez de Toda Fernández
CATEDRÁTICO DE UNIVERSIDAD
Publicaciones en las que colabora con Fernando Martínez de Toda Fernández (49)
2024
-
The role of vine trunk height in delaying grape ripening: insights for viticultural adaptation strategies
Open International Conference on Grapevine Physiology and Biotechnology 2024 (Open-GPB2024)
2023
-
Vertical cordon training system enhances yield and delays ripening in cv. Maturana Blanca
II International Congress on Grapevine and Wine Sciences
2019
-
Forcing vine regrowth to delay ripening and its association to changes in the hormonal balance
Vitis - Journal of Grapevine Research, Vol. 58, pp. 95-101
-
Preliminary results on forcing vine regrowth to delay ripening to a cooler period
Vitis - Journal of Grapevine Research, Vol. 58, Núm. 1, pp. 17-22
2018
-
Forcing vine regrowth to delay ripening over two months to a cooler periodof the growing season
Abstracts Book: International Congress on Grapevine and Wine Sciences
2017
-
Adaptación al calentamiento climático de veinte variedades de vid, minoritarias de la DOCa Rioja, por su potencial de acidez
Zubía, Núm. 29, pp. 83-94
-
Does full exposure of clusters have any negative effects on Tempranillo (Vitis vinifera L.) Grape Quality in La Rioja, Spain? The use of severe Cluster-zone Leaf Removal after Berry Set
South african journal of enology and viticulture, Vol. 38, Núm. 2, pp. 228-236
-
Effects of late winter pruning at different phenological stages on vine yield components and berry composition in La Rioja, North-central Spain
OENO ONE: Journal international des sciences de la vigne et du vin = International journal of vine and wine sciences, Vol. 51, Núm. 4, pp. 363-372
-
Effects of severe trimming after fruit set on the ripening process and the quality of grapes
Vitis - Journal of Grapevine Research, Vol. 56, Núm. 1, pp. 27-33
-
Use of Minimal Pruning to Delay Fruit Maturity and Improve Berry Composition under Climate Change
American Journal of Enology and Viticulture, Vol. 68, Núm. 1, pp. 136-140
-
Variedades minoritarias de vid en La Rioja
Gobierno de La Rioja
-
Varietal differences in the sugar content of red grapes at the onset of anthocyanin synthesis
Vitis - Journal of Grapevine Research, Vol. 56, Núm. 1, pp. 15-18
2016
-
Caracterización agronómica y enológica de las variedades tintas minoritarias de la D.O.Ca Rioja
Enoviticultura, Núm. 41, pp. 4-15
-
Direct and indirect effects of three virus infections on yield and berry composition in grapevine (Vitis vinifera L.) cv. ‘Tempranillo’
Scientia Horticulturae, Vol. 212, pp. 20-28
-
Efectos de la temperatura sobre el desacoplamiento entre antocianos y azúcares de la variedad Garnacha en la DOCa Rioja
II Jornadas del Grupo de Viticultura: comunicaciones técnicas : Madrid, 3-4 de noviembre de 2016
-
Efectos del recorte severo de los pámpanos sobre el retraso y características de la maduración de la uva
II Jornadas del Grupo de Viticultura: comunicaciones técnicas : Madrid, 3-4 de noviembre de 2016
-
La poda mínima como herramienta para retrasar la maduración y mejorar la composición de la uva en condiciones de temperaturas elevadas
II Jornadas del Grupo de Viticultura: comunicaciones técnicas : Madrid, 3-4 de noviembre de 2016
-
Nuevas prospecciones detectan homonimias en las variedades Maturana Tinta y Batista
II Jornadas del Grupo de Viticultura: comunicaciones técnicas : Madrid, 3-4 de noviembre de 2016
2015
-
La poda mínima del viñedo como herramienta de adaptación al cambio climático
Agricultura: Revista agropecuaria, Núm. 981, pp. 112-115
-
Quantifying the effect of temperature on decoupling anthocyanins and sugars of the grape (Vitis vinifera L. 'Maturana Tinta de Navarrete')
Vitis - Journal of Grapevine Research, Vol. 54, Núm. 3, pp. 117-120