Publications by the researcher in collaboration with Fernando Martínez de Toda Fernández (47)

2019

  1. Forcing vine regrowth to delay ripening and its association to changes in the hormonal balance

    Vitis - Journal of Grapevine Research, Vol. 58, pp. 95-101

  2. Preliminary results on forcing vine regrowth to delay ripening to a cooler period

    Vitis - Journal of Grapevine Research, Vol. 58, Núm. 1, pp. 17-22

2018

  1. Forcing vine regrowth to delay ripening over two months to a cooler periodof the growing season

    Abstracts Book: International Congress on Grapevine and Wine Sciences

2016

  1. Caracterización agronómica y enológica de las variedades tintas minoritarias de la D.O.Ca Rioja

    Enoviticultura, Núm. 41, pp. 4-15

  2. Direct and indirect effects of three virus infections on yield and berry composition in grapevine (Vitis vinifera L.) cv. ‘Tempranillo’

    Scientia Horticulturae, Vol. 212, pp. 20-28

  3. Efectos de la temperatura sobre el desacoplamiento entre antocianos y azúcares de la variedad Garnacha en la DOCa Rioja

    II Jornadas del Grupo de Viticultura: comunicaciones técnicas : Madrid, 3-4 de noviembre de 2016

  4. Efectos del recorte severo de los pámpanos sobre el retraso y características de la maduración de la uva

    II Jornadas del Grupo de Viticultura: comunicaciones técnicas : Madrid, 3-4 de noviembre de 2016

  5. La poda mínima como herramienta para retrasar la maduración y mejorar la composición de la uva en condiciones de temperaturas elevadas

    II Jornadas del Grupo de Viticultura: comunicaciones técnicas : Madrid, 3-4 de noviembre de 2016

  6. Nuevas prospecciones detectan homonimias en las variedades Maturana Tinta y Batista

    II Jornadas del Grupo de Viticultura: comunicaciones técnicas : Madrid, 3-4 de noviembre de 2016

2014

  1. Canopy management strategies to decrease wine pH – a Spanish trial

    Wine and viticulture journal, Núm. 5

  2. Characterization and Identification of Minority Red Grape Varieties Recovered in Rioja, Spain

    American Journal of Enology and Viticulture, Vol. 65, Núm. 1, pp. 148-152