Publicaciones (18) Publicaciones de Lorena Díez Aldama

2014

  1. Nitrogen metabolic profile of Lactococcus lactis subsp. cremoris strains under stress conditions

    Industrial, medical and environmental applications of microorganisms. Current status and trends (Wageningen Academic Publishers), pp. 347-351

2010

  1. Actividad antimicrobiana de la pediocina. efecto sobre el crecimiento de oenococcus oeni

    Trabajos presentados con motivo del VII Foro Mundial del Vino: [recurso electrónico]. Logroño, La Rioja, España, 12, 13, y 14 de mayo de 2010

  2. Effect of yeast mannoproteins and grape polysaccharides on the growth of wine lactic acid and acetic acid bacteria

    Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 58, Núm. 13, pp. 7731-7739

  3. Study of varietal wine from Qualified Origin Denomination Rioja (Spain): analysis of wine colour, polysaccharides, polyphenols and biogenic amines and amino acids

    Third International Symposium Macrowine (Macrowine 2010)

2009

  1. Actividad antimicrobiana de las manoproteinas sobre las bacterias de vinos

    Nuevos horizontes en la viticultura y enología: X Congreso Nacional de Investigación Enológica. Ourense, del 3 al 5 de junio de 2009

  2. Genetic diversity of the pln locus among oenological Lactobacillus plantarum strains

    International Journal of Food Microbiology, Vol. 134, Núm. 3, pp. 176-183

2008

  1. Comparative study of the pln locus of the quorum-sensing regulated bacteriocin-producing L. plantarum J51 strain

    International Journal of Food Microbiology, Vol. 128, Núm. 2, pp. 390-394

  2. Efecto inhibitorio de la pediocina sobre el crecimiento de las bacterias del vino

    Trabajos presentados con motivo del VI Foro Mundial del Vino: [recurso electrónico]. La Rioja, 2008

2007

  1. Bacteriocins for wine microbiological control and reduction of SO2 levels

    Bulletin de l' OIV: Revue Internatione de Viticulture, Oenologie, Economie, Droit Viti-Vinicole, Vol. 80, Núm. 917, pp. 445-457

  2. Efecto antimicrobiano de la nisina sobre la población de bacterias lácticas y acéticas de un vino durante su conservación

    Avances en ciencias y técnicas enológicas: transferencia de tecnología de la red GIENOL al sector vitivinícola