Purificación
Fernández Zurbano
PROFESORA TITULAR DE UNIVERSIDAD

Juan
Cacho Palomar
Publications by the researcher in collaboration with Juan Cacho Palomar (19)
2016
-
Base química y sensorial de la astringencia y del sabor amargo
ACE: Revista de enología, Núm. 153, pp. 3
2015
-
Factores implicados en la percepción de calidad: Estrategias para la evaluación de la calidad organoléptica de los vinos
ACE: Revista de enología, Núm. 151, pp. 2
-
Caracterización organoléptica de vinos mediante nuevos métodos de análisis descriptivos
ACE: Revista de enología, Núm. 152, pp. 1
2009
-
Modeling quality of premium spanish red wines from gas chromatography-olfatometry data.
Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 57, Núm. 16, pp. 7490-7498
1999
-
Effects of maceration time and pectolytic enzymes added during maceration on the phenolic composition of must
Food science and technology international = Ciencia y tecnología de alimentos internacional, Vol. 5, Núm. 4, pp. 319-325
1998
-
Some considerations about the separation of polyaromatic hidrocarbons on a 2-(1-pyrenyl)ethyl dimethylsilica-HPLC column
Química analítica : The international journal of the Spanish Society for Analytical Chemistry, Vol. 17, pp. 75-81
-
Role of hydroxycinnamic acids and flavanols in the oxidation and browning of white wines
Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 46, Núm. 12, pp. 4937-4944
1997
-
Changes in the profile of volatile compounds in wines stored under oxygen and their relationship with the browning process
Zeitschrift für Lebensmittel-Untersuchung und -Forschung. A, European food research and technology Print, Vol. 205, pp. 392-396
1995
-
Prediction of Oxidative Browning in White Wines as a Function of Their Chemical Composition
Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 43, Núm. 11, pp. 2813-2817
-
Investigation on the role played by fermentation esters in the aroma of young Spanish wines by multivariate analysis
Journal of the Science of Food and Agriculture, Vol. 67, Núm. 3, pp. 381-392
-
Identification of volatile constituents in wines from Vitis vinifera var vidadillo and sensory contribution of the different wine flavour fractions
Journal of the Science of Food and Agriculture, Vol. 69, Núm. 3, pp. 299-310
1993
-
Method for the HPLC prefractionation of wine flavor extracts. Part II.-Sensory aspects. Profiling wine aroma
Progress in Food Fermentation (CSIC), pp. 69-74
-
Method for the HPLC prefractionation of wine flavor extracts. Part I.-Aalytical aspects
Progress in Food Fermentation : 7th European conference on food chemistry : Papers. (CSIC / IATA), pp. 449-454
-
Matrix effects and solute discrimination when injecting dirty samples in capillary columns. Comparative study between classical split and splitless injections
Journal of Chromatography A, Vol. 655, Núm. 2, pp. 257-266
1992
-
Evolución de la composición aromática del mosto en el transcurso de la fermentación
500 años de vitivinicultura americana y sus relaciones con Europa: [XX Congreso Mundial de la Viña y el Vino, 72.ª Asamblea General de la O.I.V. Madrid y La Rioja (España) 18-26 mayo 1992]
-
Composición aromática y contribución sensorial de diferentes grupos de compuestos en vinos de la región aragonesa
500 años de vitivinicultura americana y sus relaciones con Europa: [XX Congreso Mundial de la Viña y el Vino, 72.ª Asamblea General de la O.I.V. Madrid y La Rioja (España) 18-26 mayo 1992]
-
Microextration by demixing for the determination of volatile compounds in aqueous solutions
Analytica Chimica Acta, Vol. 264, pp. 311-317
-
Evolution of Five Anthocyanidin-3-Glucosides in the Skin of the Tempranillo, Moristel, and Garnacha Grape Varieties and Influence of Climatological Variables
American Journal of Enology and Viticulture, Vol. 43, Núm. 3, pp. 244-248
-
Estudio de la evolución de la composición fenólica durante la maduración. Composición de las uvas de la D.O.Somontano
Vitivinicultura, Vol. 1, pp. 34-40