Publications by the researcher in collaboration with Juan Cacho Palomar (19)

2016

  1. Base química y sensorial de la astringencia y del sabor amargo

    ACE: Revista de enología, Núm. 153, pp. 3

2009

  1. Modeling quality of premium spanish red wines from gas chromatography-olfatometry data.

    Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 57, Núm. 16, pp. 7490-7498

1999

  1. Effects of maceration time and pectolytic enzymes added during maceration on the phenolic composition of must

    Food science and technology international = Ciencia y tecnología de alimentos internacional, Vol. 5, Núm. 4, pp. 319-325

1998

  1. Some considerations about the separation of polyaromatic hidrocarbons on a 2-(1-pyrenyl)ethyl dimethylsilica-HPLC column

    Química analítica : The international journal of the Spanish Society for Analytical Chemistry, Vol. 17, pp. 75-81

  2. Role of hydroxycinnamic acids and flavanols in the oxidation and browning of white wines

    Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 46, Núm. 12, pp. 4937-4944

1997

  1. Changes in the profile of volatile compounds in wines stored under oxygen and their relationship with the browning process

    Zeitschrift für Lebensmittel-Untersuchung und -Forschung. A, European food research and technology Print, Vol. 205, pp. 392-396

1992

  1. Evolución de la composición aromática del mosto en el transcurso de la fermentación

    500 años de vitivinicultura americana y sus relaciones con Europa: [XX Congreso Mundial de la Viña y el Vino, 72.ª Asamblea General de la O.I.V. Madrid y La Rioja (España) 18-26 mayo 1992]

  2. Composición aromática y contribución sensorial de diferentes grupos de compuestos en vinos de la región aragonesa

    500 años de vitivinicultura americana y sus relaciones con Europa: [XX Congreso Mundial de la Viña y el Vino, 72.ª Asamblea General de la O.I.V. Madrid y La Rioja (España) 18-26 mayo 1992]

  3. Microextration by demixing for the determination of volatile compounds in aqueous solutions

    Analytica Chimica Acta, Vol. 264, pp. 311-317

  4. Evolution of Five Anthocyanidin-3-Glucosides in the Skin of the Tempranillo, Moristel, and Garnacha Grape Varieties and Influence of Climatological Variables

    American Journal of Enology and Viticulture, Vol. 43, Núm. 3, pp. 244-248

  5. Estudio de la evolución de la composición fenólica durante la maduración. Composición de las uvas de la D.O.Somontano

    Vitivinicultura, Vol. 1, pp. 34-40