Jesús
Sanz Asensio
Chercheur dans le période 1992-2015
Publications (102) Publications de Jesús Sanz Asensio
2016
-
Dissipation of Fungicide Residues during Winemaking and Their Effects on Fermentation and the Volatile Composition of Wines
Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 64, Núm. 6, pp. 1344-1354
2015
-
Mobility and distribution of eight fungicides in surface, skin and pulp in grapes. An application to pyraclostrobin and boscalid
Food Control, Vol. 51, pp. 85-93
2013
-
Determination of fungicide pyrimethanil in grapes, must, fermenting must and wine
Journal of the Science of Food and Agriculture, Vol. 93, Núm. 8, pp. 1960-1966
-
Effect of cluster thinning and prohexadione calcium applications on phenolic composition and sensory properties of red wines
Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 61, Núm. 5, pp. 1124-1137
2012
-
Comparison of four extraction methods for the determination of fungicide residues in grapes through gas chromatography-mass spectrometry
Journal of Chromatography A, Vol. 1270, Núm. 1270, pp. 62-71
-
Degradation intermediates and reaction pathway of pyraclostrobin with TiO2 photocatalysis
Applied Catalysis B: Environmental, Vol. 115-116, Núm. 1, pp. 285-293
-
Optimization and validation of a simple and fast method for the determination of fungicides in must and wine samples by SPE and GC/MS
Journal of AOAC International, Vol. 95, Núm. 5, pp. 1511-1519
-
Prohexadione-calcium as a regulator of vine growth. Effect on the physical-chemical characteristics of wine grapes.
Grapes: Cultivation, Varieties and Nutritional Uses, pp. 133-153
2011
-
Productos fitosanitarios en la elaboración y calidad de vinos: Estudio analítico de productos fitosanitarios en vid. Influencia en la elaboración y calidad de los vinos.
Editorial Academica Española
-
Pruebas comparativas sobre la fermentación con dos cepas de levaduras en uvas variedad Tempranillo y Viura tratadas con Pirimetanil
Enólogos, Núm. 69, pp. 52-56
-
Validation of a microwave-assisted extraction gas chromatography detection method for the determination of fungicides in grapes
Analytical Methods, Vol. 3, Núm. 12, pp. 2881-2892
2010
-
Efecto de un nuevo producto comercial, mezcla de Boscalid y Piraclostrobin, sobre la composición polifenólica en uvas y vinos
Trabajos presentados con motivo del VII Foro Mundial del Vino: [recurso electrónico]. Logroño, La Rioja, España, 12, 13, y 14 de mayo de 2010
-
Evolución y cinética de residuos de boscalid y piraclostrobin en superficie, piel y pulpa de uvas tintas
Trabajos presentados con motivo del VII Foro Mundial del Vino: [recurso electrónico]. Logroño, La Rioja, España, 12, 13, y 14 de mayo de 2010
-
Photocatalytic degradation of boscalid in aqueous titaium dioxide suspension: Identification of intermediates and degradation pthways
Applied Catalysis B: Environmental, Vol. 98, Núm. 3-4, pp. 122-131
-
Response surface optimization for determination of pesticides residues in grapes using MSPD and GC/MS: assessment of global uncentainty.
Analytical and Bioanalytical Chemistry, Vol. 398, Núm. 3, pp. 1509-1523
2009
-
Analysis of pyrimethanil, metalaxyl, dichlofluanid and penconazol in must and wine from red grapes by solid-phase extraction and gas chromatography
Analytical Letters, Vol. 42, Núm. 12, pp. 1761-1783
-
Aplicación de prohexadiona de calcio en vid y su implicación directa en el color del vino
Nuevos horizontes en la viticultura y enología: X Congreso Nacional de Investigación Enológica. Ourense, del 3 al 5 de junio de 2009
-
Control de la producción de uvas: influencia sobre la composición polifenólica de los vinos
Nuevos horizontes en la viticultura y enología: X Congreso Nacional de Investigación Enológica. Ourense, del 3 al 5 de junio de 2009
-
Development of a liquid-liquid extraction method for the determination of pyrimethanil, metalaxyl, dichlofluanid and penconazol during the fermentative process of must by GC-NPD
Journal of the Science of Food and Agriculture, Vol. 89, Núm. 5, pp. 750-757
-
Distribución del fungicida pirimetanil en diferentes fracciones del grano de uva de vinificación
Vinoteq: Vino, ecnología, equipos, calidad, Vol. 43, pp. 20-24