Publicaciones en las que colabora con Miriam Ortega Heras (21)

2014

  1. Cambios en la composición de polisacáridos durante la vinificación y la crianza sobre lías de vinos espumosos

    Enoviticultura, Núm. 28, pp. 10-19

  2. Influence of polysaccharide commercial product addition on volatile composition of white sparkling wines

    XI Carbohydrate Symposium

  3. Relationship between foaming properties and chemical composition of sparkling wines

    Wine Active Compounds 2014. Proceedings of the Third Edicion of the Internacional Conference Series on Wine Active Compunds. WAC 2014, Bourgogne, March 26, 27, 28, 2014

2013

  1. Caracterización de compuestos volátiles y perfil aromático de vinos tintos elaborados con variedades minoritarias de La Rioja

    Nuevas perspectivas en investigación vitivinícola. XII Congreso de los Grupos de Investigación Enológica (GIENOL 2013)

  2. Caracterización de la composición volátil de vinos espumosos naturales elaborados con variedades de uva autóctonas de Castilla y León: influencia del tiempo de crianza sobre lías

    Nuevas perspectivas en investigación vitivinícola (AMV Ediciones), pp. 385-388

  3. Caracterización de la composición volátil de vinos espumosos naturales elaborados con variedades de uva autóctonas de Castilla y León: influencia del tiempo de crianza sobre lías

    Nuevas perspectivas en investigacion vitivinícola. Gienol 2013

  4. Changes in polysaccharide composition during sparkling wine making and aging

    Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 61, Núm. 50, pp. 12362-12373

  5. Characterization of volatile compounds and olfactory profile of red minority varietal wines from La Rioja

    Journal of the Science of Food and Agriculture, Vol. 93, Núm. 15, pp. 3720-3729

  6. Efecto del tiempo de envejecimiento en botella en presencia y en ausencia de lías en la composición fenólica de vinos espumosos naturales

    Nuevas perspectivas en investiación vitivinícola. Gienol 2013

  7. Glycosyl residue composition and polysaccharide families in natural Spanish sparkling wines: the role of grape variety and time of aging in presence and absence of yeast lees

    8th In Vino Analytica Scientia Symposium (IVAS 2013). Analytical Chemistry for Wine, Brandy and Spirits. Reims del 2 al 5 de julio de 2013

  8. Multivariate analysis for the differentiation of sparkling wines elaborated from autochthonous Spanish grape varieties: volatile compounds, amino acids and biogenic amines

    European Food Research and Technology, Vol. 236, Núm. 5, pp. 827-841

  9. Sparkling Wines Produced from Alternative Varieties: Sensory Attributes and Evolution of Phenolics during Winemaking and Aging

    American Journal of Enology and Viticulture, Vol. 64, Núm. 1, pp. 39-49

2012

  1. Polysaccharide characterization of commercial dry yeast preparations and their effect on white and red wine composition

    LWT - Food Science and Technology, Vol. 48, Núm. 2, pp. 215-223

  2. Polysaccharide profile and content during the winemaking and aging on lees of sparkling wines

    35 World Congress of Vine and Wine. 18-22 June 2012, Izmir, Turkey. Congress Abstracts Book

  3. Volatile composition study of natural sparkling wines elaborated from autochthonous grape varieties of Castilla y León (Spain) over the aging on lees

    35 World Congress of Vine and Wine. 18-22 June 2012, Izmir, Turkey. Congress Abstracts Book

2011

  1. Análisis de fenoles monómeros, proantocianidinas y evaluación sensorial en vinos espumosos naturales de Castilla y León

    Actualizaciones en investigación vitivinícola: XI Congreso Nacional de Investigación Enológica : celebrado del 1 al 3 de junio de 2011, en Jerez de la Frontera

  2. Evaluación sensorial e instrumental de las características espumantes de vinos espumosos naturales de Castilla y León

    Actualizaciones en investigación vitivinícola: XI Congreso Nacional de Investigación Enológica : celebrado del 1 al 3 de junio de 2011, en Jerez de la Frontera

  3. Suitability of alternative grape varieties for the wine making of natural sparkling wines: study of monomeric phenolic composition, proanthocyanidins, biogenic amines and sensory analysis

    VII Symposium In Vino Analytica Scientia 2011 - Analytical Chemistry for Wine, Brandy and Spirit Proceedings of the 7th Symposium