Isabel
López Alfaro
PROFESORA TITULAR DE UNIVERSIDAD
María Carmen
Tenorio Rodríguez
PROFESORA TITULAR DE UNIVERSIDAD
Publicaciones en las que colabora con María Carmen Tenorio Rodríguez (9)
2012
-
Dynamics of Indigenous Lactic Acid Bacteria Populations in Wine Fermentations from La Rioja (Spain) During Three Vintages
Microbial Ecology, Vol. 63, Núm. 1, pp. 12-19
-
Ecology of indigenous lactic acid bacteria along different winemaking processes of Tempranillo red wine from la Rioja (Spain)
The Scientific World Journal, Vol. 2012, pp. 1-7
-
Elaboration of Tempranillo wines at two different pHs. Influence on biogenic amine contents
Food Control, Vol. 25, Núm. 2, pp. 583-590
2011
-
Malolactic fermentation of Tempranillo wine: Contribution of the lactic acid bacteria inoculation to sensory quality and chemical composition
International Journal of Food Science & Technology Print, Vol. 46, Núm. 11, pp. 2373-2381
2010
-
Quantitative and qualitative analysis of non-Saccharomyces yeasts in spontaneous alcoholic fermentations.
European Food Research and Technology, Vol. 230, Núm. 6, pp. 885-891
2009
-
Estudio comparativo de las especies de bacterias lácticas presentes en un vino mediante técnicas cultivo dependientes y cultivo independientes
Nuevos horizontes en la viticultura y enología: X Congreso Nacional de Investigación Enológica. Ourense, del 3 al 5 de junio de 2009
-
Evaluation of lysozyme to control vinification process and histamine production in Rioja wines.
Journal of Microbiology and Biotechnology, Vol. 19, Núm. 9, pp. 1005-1012
2007
-
Evidence of mixed wild populations of Oenococcus oeni strains during wine spontaneous malolactic fermentations
European Food Research and Technology, Vol. 226, Núm. 1-2, pp. 215-223
2005
-
Fermentación maloláctica en barrica. Efectos en las características organolépticas de los vinos tintos y en la estabilidad del color.
Viñedos y Bodegas, Vol. 7, pp. 14-20