José María
Martínez Vidaurre
Publicaciones (24) Publicaciones de José María Martínez Vidaurre
2024
-
Differences in Soil Water Holding Capacity and Available Soil Water along Growing Cycle Can Explain Differences in Vigour, Yield, and Quality of Must and Wine in the DOCa Rioja
Horticulturae, Vol. 10, Núm. 4
-
Foliar application of methyl jasmonate and methyl jasmonate + urea: effect on nitrogen compounds in Tempranillo grapes over two vintages
Journal of Plant Nutrition, Vol. 47, Núm. 7, pp. 1058-1071
-
Influence of three doses of urea applied at two different phenological stages on the nitrogen composition of Tempranillo Blanco must over two seasons
Scientia Horticulturae, Vol. 329
2023
-
Effects of soil water-holding capacity and soil N-NO33 - and K on the nutrient content, vigour and yield of cv. Tempranillo vine and the composition of its must and wine
Oeno One, Vol. 57, Núm. 2, pp. 447-466
-
Evaluation of foliar applications of urea at three concentrations on grape amino acids composition
Journal of the Science of Food and Agriculture, Vol. 103, Núm. 10, pp. 4826-4837
-
The Influence of Climatic Conditions and Agronomic Practices on Greenhouse Gas Emissions in a Conventional Vineyard (DOCa. Rioja, Spain)
Agronomy, Vol. 13, Núm. 9
2022
-
Evaluación de la dosis y del momento de aplicación foliar de urea en la composición nitrogenada de "Tempranillo" y "Tempranillo Blanco"
IV Jornadas del Grupo de Viticultura: Acta de Horticultura : Comunicaciones Técnicas Sociedad Española de Ciencias Hortícolas : 26-28 de octubre 2022, Pamplona/Iruña
-
¿Puede el agua disponible del suelo explicar las diferencias en el vigor y la calidad de mosto y vino? Un caso en la D.O.Ca. Rioja
IV Jornadas del Grupo de Viticultura de la SECH
-
¿Puede el agua disponible del suelo explicar las diferencias en el vigor y la calidad de mosto y vino? Un caso en la D.O.Ca. Rioja
IV Jornadas del Grupo de Viticultura: Acta de Horticultura : Comunicaciones Técnicas Sociedad Española de Ciencias Hortícolas : 26-28 de octubre 2022, Pamplona/Iruña
2021
-
The Most Important Parameters to Differentiate Tempranillo and Tempranillo Blanco Grapes and Wines through Machine Learning
Food Analytical Methods, Vol. 14, Núm. 11, pp. 2221-2236
-
Towards a more sustainable viticulture: foliar application of N-doped calcium phosphate nanoparticles on Tempranillo grapes
Journal of the Science of Food and Agriculture, Vol. 101, Núm. 4, pp. 1307-1313
2019
-
Amino acids content in 'Tempranillo' must from three soil types over four vintages
Vitis - Journal of Grapevine Research, Vol. 58, pp. 3-12
-
Anthocyanin composition of grapes from three different soil types in cv. Tempranillo A.O.C. Rioja vineyards
Journal of the Science of Food and Agriculture
2018
-
A tool to differentiate vineyard soils: grape nitrogen compositio
Abstracts Book: International Congress on Grapevine and Wine Sciences
2017
-
Effect of two doses of urea foliar application on leaves and grape nitrogen composition during two vintages
Journal of the Science of Food and Agriculture, Vol. 97, Núm. 8, pp. 2524-2532
2016
-
Influencia de la aplicación foliar de diferentes dosis de urea sobre la composición nitrogenada de las uvas
Enoviticultura, Núm. 43, pp. 4-13
-
Influencia de las condiciones edafoclimáticas en el contenido en aminoácidos de la uva
La Semana vitivinícola, Núm. 3485, pp. 2178-2183
-
Influencia de las condiciones edafoclimáticas en el contenido en amioácidos de la uva
La Semana vitivinícola, Núm. 3472, pp. 886-890
-
Relación entre el tipo de suelo del viñedo y los compuestos nitrogenados del mosto
Solos e Água, fontes (esgotáveis) de vida e de desenvolvimento Livro de atas: VII Congresso Ibérico das Ciências do Solo (CICS 2016) VI Congresso Nacional de Rega e Drenagem, 13-15 de Setembro de 2016, Instituto Politécnico de Beja, Beja (Sociedade Portuguesa da Ciência do Solo (SPCS)), pp. 189-192
2015
-
Efecto del tipo de suelo y de las condiciones climáticas en la composición aminoacídica de la uva
Enología 2.015: innovación vitivinícola