María Brigida
Fernández de Simón Bermejo
Publicaciones en las que colabora con María Brigida Fernández de Simón Bermejo (9)
2014
-
Polyphenolic compounds as chemical markers of wine ageing in contact with cherry, chestnut, false acacia, ash and oak wood
Food Chemistry, Vol. 143, pp. 66-76
-
Volatile compounds and sensorial characterisation of red wine aged in cherry, chestnut, false acacia, ash and oak wood barrels
Food Chemistry, Vol. 147, pp. 346-356
2012
-
Polyphenols in red wine aged in acacia (Robinia pseudoacacia) and oak (Quercus petraea) wood barrels
Analytica Chimica Acta, Vol. 732, pp. 83-90
2009
-
Experiencias con roble español Q. pyrenaica (rebollo) en la crianza de vinos de Tempranillo
Cuaderno de campo, Núm. 43, pp. 35-39
2008
-
Effect of the seasoning method on the chemical composition of oak heartwood to cooperage
Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 56, Núm. 9, pp. 3089-3096
-
Effect of the seasoning method on the chemical composition ok oak heartwood to cooperage
Journal of the American Chemical Society, Vol. 9, Núm. 56, pp. 3089-3096
-
Estudio de la potencialidad enologica de nuevos origenes de la madera de roble para la crianza de vinos de calidad
Trabajos presentados con motivo del VI Foro Mundial del Vino: [recurso electrónico]. La Rioja, 2008
2007
-
El roble español: una alternativa para la crianza de vinos de calidad (Comunicación ganadora del XIII Congreso Nacional de Enólogos)
Enólogos, Núm. 47, pp. 40-42
-
El roble español: una alternativa para la crianza en barrica de vinos de calidad
Cuaderno de campo, Núm. 37, pp. 35-39