José Federico
Echávarri Granado
Investigador en el periodo 1992-2018
Ángel I.
Negueruela Suberbiola
Publicaciones en las que colabora con Ángel I. Negueruela Suberbiola (51)
2011
-
A novel and enhaced approch for the assessment of the total carotenoid content of foods based on multipoint spectroscopic measurements
Food Chemistry, Vol. 126, Núm. 4, pp. 1862-1869
2010
-
Obtención de espectros metámeros con varios iluminantes para una muestra dada
IX Congreso Nacional del Color: Alicante 2010
-
Obtención de espectros metámeros que se cortan en longitudes de onda elegidas arbitrariamente
IX Congreso Nacional del Color: Alicante 2010
2007
-
Simplified method for calculating colour of honey by application of the characteristic vector method
Food Research International, Vol. 40, Núm. 8, pp. 1080-1086
2006
-
Use of three tristimulus values from surface reflectance spectra to calculate the principal components to reconstruct these spectra by using only three eigenvectors
Journal of the Optical Society of America A: Optics and Image Science, and Vision, Vol. 23, Núm. 8, pp. 2020-2026
2003
-
Estudio del color de uvas y mostos de la variedad garnacha durante la maduración. Años 1998 y 1999
VI Jornadas Científicas GIENOL
-
Estudio del color de uvas y mostos de la variedad tempranillo durante la maduración. Años 1998 y 1999
VI Jornadas Científicas GIENOL
-
Proposal for a new standard OIV method for determination of chromatic characteristics of wine
American Journal of Enology and Viticulture, Vol. 54, Núm. 1, pp. 59-62
-
Propuestas de determinación de las características cromáticas del vino (O.I.V.) 2001)
VI Jornadas Científicas GIENOL
2001
-
Simplified measurement of virgen olive oil color: Application of the characteristic vectors method
Journal of the American Oil Chemists' Society, Vol. 78, Núm. 12, pp. 1221-1226
2000
-
Influence du pas de mesure dans le calcul des coordonnées de la couleur du vin
Bulletin de l' OIV: Revue Internatione de Viticulture, Oenologie, Economie, Droit Viti-Vinicole, Vol. 73, Núm. 831, pp. 369-378
1999
-
A new simplified method for measuring the color of wines. III. All wines and brandies: research note
American Journal of Enology and Viticulture, Vol. 50, Núm. 3, pp. 359-363
1998
-
Discriminación en cerámicas por métodos espectrocolorimétricos.
Óptica pura y aplicada, Vol. 31, Núm. 1, pp. 49-60
-
Measurements of wine vinegar's color: Aplication of the characteristic vector method
Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 46, Núm. 10, pp. 4238-4241
1997
-
A new simplified method for measuring the color of wines. I. Red and rosé wines
American Journal of Enology and Viticulture, Vol. 48, Núm. 3, pp. 357-363
-
A new simplified method for measuring the color of wines: II. White wines and brandies
American Journal of Enology and Viticulture, Vol. 48, Núm. 3, pp. 364-369
-
A proposal for a method to measure the colour of red wines by measuring transmittance at three wavelengths
Food science and technology international = Ciencia y tecnología de alimentos internacional, Vol. 3, Núm. 3, pp. 189-193
1996
-
Colorimetry in Port wines
Food Science and Technology International, Vol. 2, Núm. 6, pp. 375-382
-
Méthodes comparées de calcul relatives à la détermination de la couleur du mélange de trois vins rosés
Bulletin de l' OIV: Revue Internatione de Viticulture, Oenologie, Economie, Droit Viti-Vinicole, Vol. 69, Núm. 789, pp. 973-986
1995
-
Colorimetría en vinos
Zubía, Núm. 7, pp. 151-166