María Paz
Diago Santamaría
PROFESORA TITULAR DE UNIVERSIDAD
Publications (124) Publications de María Paz Diago Santamaría
2024
-
Use of the hyperspectral imaging to estimate the volatile composition of Tempranillo grape berries during ripening
Scientia Horticulturae, Vol. 337
2023
-
Application of near-infrared spectroscopy for the estimation of volatile compounds in Tempranillo Blanco grape berries during ripening
Journal of the Science of Food and Agriculture, Vol. 103, Núm. 13, pp. 6317-6329
-
Early yield prediction in different grapevine varieties using computer vision and machine learning
Precision Agriculture, Vol. 24, Núm. 2, pp. 407-435
-
Editorial: Resilience of grapevine to climate change: from plant physiology to adaptation strategies, volume II
Frontiers in Plant Science
-
Monitorization of Varietal Aroma Composition Dynamics during Ripening in Intact Vitis vinifera L. Tempranillo Blanco Berries by Hyperspectral Imaging
Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 71, Núm. 5, pp. 2616-2627
-
Multi-sensor spectral fusion to model grape composition using deep learning
Information Fusion, Vol. 99
-
NIR attribute selection for the development of vineyard water status predictive models
Biosystems Engineering, Vol. 229, pp. 167-178
-
Towards the automation of NIR spectroscopy to assess vineyard water status spatial–temporal variability from a ground moving vehicle
Scientific Reports, Vol. 13, Núm. 1
2022
-
Assessment of downy mildew in grapevine using computer vision and fuzzy logic. Development and validation of a new method
Oeno One, Vol. 56, Núm. 3, pp. 41-53
-
Combination of multispectral imagery, environmental data and thermography for on-the-go monitoring of the grapevine water status in commercial vineyards
European Journal of Agronomy, Vol. 140
-
Deep learning and computer vision for assessing the number of actual berries in commercial vineyards
Biosystems Engineering, Vol. 218, pp. 175-188
-
Editorial: Resilience of grapevine to climate change: From plant physiology to adaptation strategies
Frontiers in Plant Science
-
Monitorización en continuo del estado hídrico del viñedo con una herramienta espectral de bajo coste y tamaño
IV Jornadas del Grupo de Viticultura: Acta de Horticultura : Comunicaciones Técnicas Sociedad Española de Ciencias Hortícolas : 26-28 de octubre 2022, Pamplona/Iruña
2021
-
Análisis de la eficacia de una metodología activa diseñada para mejorar la adquisición de competencias relacionadas con los sistemas de información geográfica en la Universidad de la Rioja
La transformación digital de la universidad: XI CIDU Congreso Iberoamericano de Docencia Universitaria
-
Assessing actual number of grapevine berries using linear methods and machine learning
PRECISION AGRICULTURE'21
-
Assessing and mapping vineyard water status using a ground mobile thermal imaging platform
Irrigation Science, Vol. 39, Núm. 4, pp. 457-468
-
Monitoring and mapping vineyard water status using non-invasive technologies by a ground robot
Remote Sensing, Vol. 13, Núm. 14
-
Non-invasive monitoring of berry ripening using on-the-go hyperspectral imaging in the vineyard
Agronomy, Vol. 11, Núm. 12
-
Smart applications and digital technologies in viticulture: A review
Smart Agricultural Technology, Vol. 1
2020
-
Aplicación y evaluación de metodologías activas de enseñanza-aprendizaje que faciliten la adquisición de competencias relacionadas con los Sistemas de Información Geográfica en los programas de Grado y Máster de la Universidad de La Rioja
In-Red 2020. VI Congreso nacional de innovación educativa y docencia en red