Modern changes in fruit intake patterns modulate the bioavailability and metabolism of fruit phenolic compounds in rats

  1. Iglesias Carres, Lisard
Dirigida per:
  1. Anna Arola Arnal Director/a
  2. Begoña Muguerza Marquínez Codirector/a

Universitat de defensa: Universitat Rovira i Virgili

Fecha de defensa: 10 de d’octubre de 2018

Tribunal:
  1. María José Motilva Casado Presidenta
  2. Manuel Suarez Recio Secretari/ària
  3. Paul Kroon Vocal

Tipus: Tesi

Resum

El patró de consum d’alguns aliments com les fruites ha variat considerablement. Actualment es poden consumir fruites fora de temporada, de diferents orígens geogràfics o cultivades mitjançant diferents sistemes (p. ex. orgànic o convencional). Les fruites són riques en polifenols i el seu consum és considerat beneficiós per a la prevenció de patologies metabòliques com l’obesitat, la incidència de la qual ha augmentat considerablement. No obstant, els patrons dietètics anteriorment exposats i l’obesitat per se poden afectar a la biodisponibilitat i metabolisme d’aquests compostos, modificant d’aquesta manera els seus metabòlits, que són els compostos potencialment responsables de la seva bioactivitat. L’objectiu d’aquesta tesi és avaluar si els canvis actuals del patró de consum de fruites influeixen a la biodisponibilitat i metabolisme dels seus polifenols en rates. Primerament es va optimitzar l’extracció dels polifenols de diferents fruites de temporada (albercocs, cireres, raïms i taronges), per caracteritzar detalladament el seu perfil fenòlic. Posteriorment es va estudiar en rates si l’origen geogràfic i l’època de consum de les taronges afectaven la biodisponibilitat i metabolisme dels seus polifenols. Finalment es va avaluar si la biodisponibilitat i metabolisme dels polifenols dels raïms es afectada pel seu sistema de cultiu, època de consum i estat metabòlic de l’animal.