Phenol-enriched olive oil with its own phenolic compounds and complemented with phenols from thymea functional food development model

  1. Rubió Piqué, Laura
Zuzendaria:
  1. María José Motilva Casado Zuzendaria
  2. María Paz Romero Fabregat Zuzendaria

Defentsa unibertsitatea: Universitat de Lleida

Fecha de defensa: 2014(e)ko ekaina-(a)k 30

Epaimahaia:
  1. Maria Bronze Presidentea
  2. Vicente Sanchís Almenar Idazkaria
  3. Carlos J. González Navarro Kidea

Mota: Tesia

Teseo: 366024 DIALNET lock_openTDX editor

Laburpena

L'enriquiment de l’oli d'oliva amb els seus propis fenols esdevé una estratègia interessant per augmentar i normalitzar la ingesta diària d’hidroxitirosol sense augmentar el consum calòric. No obstant això, olis amb alt contingut fenòlic proporcionen un gust amarg que podria provocar rebuig entre els consumidors. A més, altes dosis d'hidroxitirosol podria tenir una acció pro-oxidant. En aquesta tesi es va plantejar l'estratègia d'enriquiment d’un oli d'oliva no només amb els seus propis fenols, sinó amb fenols complementaris d'herbes aromàtiques, concretament de farigola, amb la hipòtesi de que apart de proporcionar millores en l'estabilitat de l'oli i l'acceptació dels consumidors, també podria aportar beneficis addicionals per a la salut. Un cop desenvolupat l'oli d'oliva enriquit en fenols, es va avaluar la biodisponibilitat dels fenols mitjançant mètodes in vitro i in vivo, avaluant possibles interaccions o sinergies entre ambdues fonts fenòliques.