Colonic metabolism of phenolic compoundsfrom in vitro to in vivo approaches

  1. Mosele, Juana Inés
Dirigida per:
  1. Maria Alba Macia Puig Director/a
  2. María José Motilva Casado Directora

Universitat de defensa: Universitat de Lleida

Fecha de defensa: 15 de d’abril de 2016

Tribunal:
  1. Daniele Del Rio President/a
  2. Iziar Amaia Ludwig Sanz Orrio Secretari/ària
  3. María Rodríguez-Palmero Vocal

Tipus: Tesi

Teseo: 420058 DIALNET lock_openTDX editor

Resum

Els compostos fenòlics són una classe de fitoquímics que es troben àmplia però no uniformement distribuïts en el regne vegetal. Donades les seves propietats antioxidants, anti-inflamatories i anti-cancerígenes, aquests compostos han despertat gran interès en la comunitat científica com a possibles substàncies terapèutiques d'origen natural. Al principi, molts treballs de recerca es van centrar a estudiar la biodisponibilitat d'aquells compostos originalment presents en els aliments. No obstant això, la seva modesta biodisponibilitat ha despertat la possibilitat de contemplar altres rutes metabòliques mitjançant les quals aquests compostos puguin a terme la seva activitat biològica, ampliant la cerca d'altres compostos associats a les formes originals. Els diferents treballs que conformen el nucli principal d'aquesta tesi doctoral s'han focalitzat en l'estudi del metabolisme en el còlon dels compostos fenòlics més representatius de tres productes d'origen vegetal. Diferents assatjos incloent fermentacions in vitro i tractaments dietètics amb humans es van dur a terme amb el propòsit d'explorar què ocorre amb els compostos fenòlics quan arriben al còlon.