El consumo en las enseñanzas medias y preuniversitarias

  1. García Santa María, Teresa
Revista:
Journal for the Study of Education and Development, Infancia y Aprendizaje

ISSN: 0210-3702 1578-4126

Ano de publicación: 1986

Número: 35-36

Páxinas: 175-194

Tipo: Artigo

DOI: 10.1080/02103702.1986.10822136 DIALNET GOOGLE SCHOLAR lock_openDialnet editor

Outras publicacións en: Journal for the Study of Education and Development, Infancia y Aprendizaje

Repositorio institucional: lock_openAcceso aberto Editor

Resumo

A consummer education programme for secondary education is proposed. Its aim is to stimulate a conscious and analytic attitude towards consummer society from the school. The programme is closely linked to topics dealt with in the Natural Science class, though it maintains rich multidiciplinary connexions

Referencias bibliográficas

  • Ayuntamiento de Madrid: Proceso de tratamiento de residuos sólidos urbanos (sistema de Reciclado). Dirección de Servicios de Medio Ambiente.
  • Bloom, B. S.; Hasting, J. T., Madaus, C. F.: Evaluación del aprendizaje. Buenos Aires: Troquel, 1975.
  • García Jiménez, M.T.: «Encuesta sobre Nutrición y Dietética», Boletín del Colegio de Doctores y Licenciados de Madrid, Abril de 1983.
  • García Jiménez, M. T.: «Nutrición. Higiene. Consumo», Cuadernos de Pedagogía, 1984, 118.
  • García Jiménez, M. T. y GARCÍA VELÁZQUEZ, A.: Prácticas de Biología. Madrid: Enosa, 1984.
  • Gobierno de Navarra: Naturaleza, Basuras y Reciclaje en la escuela: sugerencias para los maestros. Departamento de Educación y Cultura.
  • Martínez Llopis, M.: «Historia de la Gastronomía Española». Editora Nacional, 1981.
  • Ross HUME HALL: «The High Technology pizza», The Science Teacher, 1979, Vol. 46, núm. 5.
  • Vivanco, PALACIOS y GARCÍA Almansa: Alimentación y Nutrición. Ministerio de Sanidad y Consumo, 1984.