Pedro José
Balda Manzanos
PROFESOR ASOCIADO
Instituto de Ciencias de la Vid y del Vino
Logroño, EspañaPublicaciones en colaboración con investigadores/as de Instituto de Ciencias de la Vid y del Vino (19)
2023
2019
2018
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Caracterización enológica de los vinos obtenidos con variedades minoritarias tintas de las Islas Baleares: Fogoneu, Gorgollassa, Escursac,Callet Negrella, Esperó de Gall, Mancès de Tibus y Giro Negre
III Jornadas del Grupo de Viticultura : Libro de actas: Palma, 28 y 29 de noviembre de 2018
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Influencia del riego y de la variedad de uva en la composición fenólica y en los parámetros de color de vinos tintos monovarietales de merlot y callet
III Jornadas del Grupo de Viticultura : Libro de actas: Palma, 28 y 29 de noviembre de 2018
2017
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Does full exposure of clusters have any negative effects on Tempranillo (Vitis vinifera L.) Grape Quality in La Rioja, Spain? The use of severe Cluster-zone Leaf Removal after Berry Set
South african journal of enology and viticulture, Vol. 38, Núm. 2, pp. 228-236
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Study of wine varietals from the Balearic Islands (Spain): analysis of wine colour, monomeric anthocyanins, proanthocyanidins and sensory analysis
In Vino Analytica Scientia 2017 Symposium. IVAS 2017 (Book of abstracts)
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Use of Minimal Pruning to Delay Fruit Maturity and Improve Berry Composition under Climate Change
American Journal of Enology and Viticulture, Vol. 68, Núm. 1, pp. 136-140
2016
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Direct and indirect effects of three virus infections on yield and berry composition in grapevine (Vitis vinifera L.) cv. ‘Tempranillo’
Scientia Horticulturae, Vol. 212, pp. 20-28
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Study of Chardonnay and Sauvignon blanc wines from D.O.Ca Rioja (Spain) aged in different French oak wood barrels: Chemical and aroma quality aspects
Food Research International
2014
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Characterization and Identification of Minority Red Grape Varieties Recovered in Rioja, Spain
American Journal of Enology and Viticulture, Vol. 65, Núm. 1, pp. 148-152
2013
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Caracterización ampelográfica y genética e identificación de diferentes variedades de vid conocidas como "Maturana" en la DOCa. Rioja
Zubía, Núm. 25, pp. 15-19
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Caracterización vitícola y enológica de cuatro variedades minoritarias conocidas como Tempranillo en la DOCa Rioja
Zubía, Núm. 25, pp. 21-30
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Reducing the sugar and pH of the grape ("Vitis vinifera" L. cvs. "Grenache" and Tempranillo") through a single shoot trimming
South african journal of enology and viticulture, Vol. 34, Núm. 2, pp. 246-251
2012
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Assessment of vineyard water status variability by thermal and multispectral imagery using an unmanned aerial vehicle (UAV)
Irrigation Science, Vol. 30, Núm. 6, pp. 511-522
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Cinco variedades diferentes conocidas como "Tempranillo" en la D.O.Ca. Rioja
Vino y alimentación: estudios humanísticos y científicos (Universidad de La Rioja), pp. 461-473
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Genetic and ampelographic identification of different grape varieties known as 'Tempranillo' in Rioja (Spain).
Vitis, Vol. 51, Núm. 1, pp. 39-40
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Preservation of intravarietal diversity in clonal and sanitary pre-selection for a minority variety in danger of extinction: Maturana blanca
OENO ONE: Journal international des sciences de la vigne et du vin = International journal of vine and wine sciences, Vol. 46, Núm. 2, pp. 123-130
2011
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Variations of soil properties affect the vegetative growth and yield components of "Tempranillo" grapevines
Precision Agriculture, Vol. 12, Núm. 5, pp. 762-773
2010
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Estimation of vineyard water status ("Vitis vinifera" L. Cv. Tempranillo) from the developmental stage of the shoot tips
OENO ONE: Journal international des sciences de la vigne et du vin = International journal of vine and wine sciences, Vol. 44, Núm. 4, pp. 201-206