María Cecilia
Sáenz Barrio
PROFESORA TITULAR DE UNIVERSIDAD
Publicaciones (29) Publicaciones de María Cecilia Sáenz Barrio
2022
-
Minivídeos como herramienta de interacción profesor-estudiante y estudiante-estudiante en asignaturas del grado en Química
Jornada de Innovación docente de la Universidad de La Rioja 2021: #InnovaDocenteUR: libro de resúmenes
2010
-
Classification of wines from five Spanish origin denominations by aromatic compound analysis
Journal of AOAC International, Vol. 93, Núm. 6, pp. 1916-1922
2009
-
Bioaerosols chemometric characterization by laser-induced fluorescence: Air sample analysis
Talanta (Oxford), Vol. 77, Núm. 5, pp. 1837-1842
2007
-
Differentiation of "claret", rosé, red and blend wines based on the content of volatile compounds by headspace solid-phase microextration and gas chromatography.
European Food Research and Technology, Vol. 226, Núm. 6, pp. 1317-1323
-
Fluorescencent sensing layer for the determination of L-malic acid in wine.
Analytical and Bioanalytical Chemistry, Vol. 387, Núm. 6, pp. 2297-2305
2006
-
Ultrasound-assisted extraction of volatile compounds from wine samples: Optimisation of the method.
Talanta (Oxford), Vol. 69, Núm. 5, pp. 1123-1129
2004
-
Comparison of Different Extraction Methods Applied to Volatile Compounds in Wine Samples Previous to the Determination by Gas Chromatography
Analytical Letters, Vol. 37, Núm. 14, pp. 3063-3084
-
Determination of Volatile Compounds in Wine by Automated Solid-Phase Microextraction and Gas Chromatography.
Chromatographia, Vol. 59, Núm. 11/12/2010, pp. 733-738
2002
-
Separation and determination of volatile compounds in synthetic wine samples by gas chromatography using UV-visible molecular absorption spectrometry as detector
Talanta (Oxford), Vol. 57, Núm. 3, pp. 555-563
2000
-
Microextraction of volatile compounds from wine samples and their determination by GC-FID. The effect of the salts and extraction solvents used
Chromatographia, Vol. 51, Núm. 3-4, pp. 221-225
1997
-
Study of Pesticide Synthesis Residual Products in Commercial Chlorpyrifos Formulations.
Journal of AOAC International, Vol. 80, Núm. 4, pp. 717-724
1996
-
Extraction of Pesticides from Aqueous Samples: a Comparative Study
Mikrochimica acta, Vol. 122, Núm. 3, pp. 267-277
1995
-
Análisis de pesticidas en los ríos de La Rioja por cromatografía de gases
Zubía, Núm. 13, pp. 43-53
-
Comparative study between liquid-liquid and solid-phase extraction of procymidone. Application to wine of La Rioja.
Analusis, Vol. 23, Núm. 6, pp. 255-257
-
Estudio y optimización de un procedimiento para la extracción en fase sólida de pesticidas utilizados en La Rioja
I Congreso Internacional de Tecnología y Calidad Alimentarias. Residuos fitosanitarios en alimentos: actas. [Celebrado en] Salical 95. Albelda de Iregua, La Rioja, 26-30 de abril de 1995]
-
Evaluación de procedimientos de extracción para pesticidas organofosforados: aplicación en muestras acuosas y en estudios de su degradación en muestras hortofrutícolas
Universidad de La Rioja
-
Evaluation of the decay of malathion, dichlofluanid and fenitrothion pesticides in apple samples, using gas chromatography.
Food Chemistry, Vol. 52, Núm. 3, pp. 305-309
-
Extracción de pesticidas utilizando fases sólidas
Fruticultura profesional, Núm. 75, pp. 28-32
-
Extracción de pesticidas utilizando fases sólidas
Viticultura enología profesional, Núm. 41, pp. 28-32
-
Investigación de pesticidas en aguas naturales de la Rioja
I Congreso Internacional de Tecnología y Calidad Alimentarias. Residuos fitosanitarios en alimentos: actas. [Celebrado en] Salical 95. Albelda de Iregua, La Rioja, 26-30 de abril de 1995]